MSM Alavis – Fodertillskott

Pris:
139 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
IS30100200
Antal:
100% ren MSM av högsta kvalitet, Alavis är registrerat som ett fodertillskott hos Jordbruksverket. 

Tävlingskarens
SWE: 96h
FEI: 0h

Alavis MSM stärker immunförsvaret och kan med fördel användas av de flesta djur. De största och mest vanliga användarna är hästar, hundar och katter, men även andra djur som t ex kor kan dra nytta av ämnet. MSM ger kroppen tillskott av metyl och organiskt bundet svavel.

MSM har både antiinflammatoriska och smärtlindrande egenskaper. MSM är ett organiskt svavel, något som kroppen har behov av för att kunna reparera sig själv. Överflödigt svavel utsöndras ur kroppen inom ett dygn. Man tar inte MSM bara för att hantera ett enda symtom eller en sjukdom, näringsämnena går in i det område som bäst behöver det, oavsett vad vi tar det för. MSM kan användas år efter år utan uppehåll. Det finns inga biverkningar och MSM räknas som ett av naturens mest ogiftiga ämnen.

MSM är en viktig del av cellbildningen i hela kroppen och ingår bland annat i uppbyggnaden av brosk, senor, bindväv, muskler, skelett och päls. Det är även en viktig byggsten i kroppens produktion av aminosyror, protein, enzymer och hormoner. Organiskt svavel är något som finns i varje cell i kroppen, med andra ord en av de viktigaste komponenterna för en väl fungerande kropp. 

MSM medverkar till att göra cellväggen mer genomsläpplig för utbyte av näringsämnen och slaggprodukter. Vid MSM-brist får hästen/hunden lägre mjölksyratröskel och kan prestera mindre. Musklernas återhämtning tar också längre tid, vilket visar sig i längre uppvärmningstider med en stelare och ovilligare individ.

Brist kan skada lederna
Modern djurhållning med utfodring av hösilage (som är fattigt på MSM) ger i de flesta fall MSM-brist i foderstaten. Det är egentligen bara i färskt gräs som det finns MSM i någon omfattning att tala om. Behovet av MSM-tillskott skiftar därför under året och påverkas till största del av hästens tillgång på färskt gräs och naturligtvis mängden träning. 

En för hästar allvarlig följd av MSM-brist är att stela muskler inte kan avlasta lederna. För t.ex en hopphäst, är risken stor att hästen gärna hoppar trots att musklerna inte är tillräckligt smidiga och förberedda. Genomslag i landningar och svängar blir då till en kraftig stöt i ledbrosket, som vid upprepning kan skada leden.

För att se om hästen har MSM-brist, ge den tillskott under en vecka. Om du upplever att hästen kräver kortare uppvärmning, blir mjukare och smidigare i musklerna och snabbt mer samarbetsvillig i träningen, då har hästen MSM-brist. Normalt bör en häst i kontinuerlig träning vara fysiskt redo för arbete efter 5-10 minuters uppvärmning. Man räknar med att cirka 80% av dagens hästar har MSM-brist.

MSM-pulvret kan blandas direkt i djurets mat eller vatten. Du kan även blanda det i en salva och applicera på kroppen. 

MSM eller Glucosamin? Eller båda? 
MSM kan faktiskt ersätta glucosamin då MSM ger kroppen det svavel som den behöver för att själv producera sitt eget glucosaminsulfat.

Vid t.ex. artros så ser man goda effekter av att blanda MSM och Glucosamin (hälften av varje) inte minst om man startar en behandling eller går igång efter ett längre uppehåll. 

Alavis MSM innehåller 100% ren MSM. Registrerat hos Jordbruksverket. Innehåller inga dopingsubstanser.

Dosering häst 
20 gram per dag (4 tsk) fortsättningsvis.
Till ponny ger man en något mindre dos, ca 15 gram (3 tsk) om dagen i underhållsdos.

Hund och katt, dosen baseras på vikt
Upp till 10 kg: 1 gram/dag 
10-20 kg: 1-2 gram/dag 
20-30 kg: 2-3 gram/dag
30-40 kg: 3-4 gram/dag
50 kg och uppåt: 5 gram/dag

1 kryddmått = 1 ml = 1 gram
1 tesked = 5 ml = 5 gram

Hinken innehåller ett mått motsvarande 15 gram.