Tjärsalva - Wilma Naturprodukter

Pris:
66 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Universalsalvan från förr som bara innehåller lanolin och äkta dalbränd furutjära. Perfekt för alla äventyr! 

Tjärsalva har traditionellt använts till hudutslag, eksem och psoriasis. Tjära anses vara torkande, sammandragande, klådstillande och lokalbedövande. Salvan innehåller förutom dalbrända furutjära även lanolin, en naturlig fettprodukt som utvinns ur fårull. 

30 och 60ml glasburk eller fickvänlig 15ml aluburk.

Tjära anses vara klådstillande, lokalbedövande, stimulerar till nybildning av hud och har ända sedan romarriket varit ingrediens i salvor.
I Norden har tjära under lång tid fungerat som ett universalmedel och har använts på många sätt för att hålla huden i gott skick.
Med denna vårdande och mjukgörande Tjärsalva så kommer du snabbt tillrätta med torr, sprucken och irriterad hud som till och från drabbar oss i vår fart genom livet.
 
Denna salva innehåller helt rent vattenfritt lanolin och även vår egna dalbrända furutjära som har en mycket angenäm och aromatisk doft.

Lanolin är en naturlig fettprodukt som utvinns ur fårull. Ett fett som inte täpper till porerna, och som har en enastående förmåga att bevara hudens naturliga fuktighet samt bibehålla den mjuk och smidig. Lanolinet skyddar vår hud på samma sätt som ullen skyddar fåret mot väder, vind och uttorkning.
Lanolin har en oöverträffad fuktgivande förmåga och bevarar huden len och mjuk. Den täcker, skyddar, bevarar fukt, mjukgör och lämpar sig för självsprickor på händer och fötter, torr hud, skärsår, skrubbsår, listan kan göras hur lång som helst, samtidigt som den låter huden andas.

Naturliga råvaror och inget annat…
Vi tror på korta innehållsförteckningar och inte på tillsatser eller billig utfyllnad.
 
Vår Tjärsalva innehåller enbart 95%  lanolin och 5% utav vår finaste dalbrända furutjära så därför så känns vår tjärsalva kladdigare än de flesta andra vanliga hudsalvor.
Men det är just därför som denna är så fantastisk!

Ofta så hittar man tyvärr salvor av liknande typ som innehåller någon billig vegetabilisk olja eller i värre fall vaselin. Vaselin är enbart billig utfyllnad och då den är en petroliumprodukt så har den absolut inget på huden att göra. Något sådant hör inte hemma i denna salva utan ju mer lanolin desto bättre… kladdig och helt underbar!

Denna lanolinsalva har lanolinets helt fantastiska mjukgörande och fuktgivande egenskaper samtidigt som den har alla de goda egenskaperna från tjära.

INCI: Lanolin, Pinus palustris wood tar.

Om Wilma Naturprodukter
Wilma Naturprodukter är ett litet familjeföretag med säte i södra Lappland. De har sedan början av 80-talet tillverkat produkter med råvaror som kommer direkt från de norrländska skogarna. I sortimentet hittar du liniment, beckolja och traditionella salvor med korta innehållsförteckningar och utan onödiga tillsatser.

Wilmas Tjärsalva har givetvis genomgått full kvalitetssäkring med säkerhetsbedömning och sammanställning av säkerhetsrapport enligt EU:s kosmetikaförordning.
Vår Tjärsalva är också såklart produktanmäld hos EU:s kosmetikaregister CPNP.