Aleppo tvål 20% Lagerbärsolja 200g EKO

Pris:
129 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
AL1003
Antal:
Finns i lager
En äkta Aleppo tvål kombinerar olivoljans mildhet med lagerbärsoljans välgörande egenskaper och blir en livslång vän.

Denna tvål är certifierad och är av högsta kvalitet och skall inte förväxlas med billigare kopior av Aleppo tvålar.
 
  • Både för kroppen och ansiktet
  • Lämplig som babytvål
  • Fungerar även bra som schampo och raktvål
  • Olivolja, lagerbärsolja och vatten
  • den med 12% är en utmärkt tvål för tonårshy
  • Vårdande, även vid känslig hud
  • Utmärkt intimtvål pga lagerbärsoljans antiseptiska, återfettande, milda egenskaper
  • Kan användas för fläckborttagning på kläder (fettfläckar)
  • Löddrar även i saltvatten!

Det finns en flertusenårig historia i tillverkning av tvålen. Den utvecklades ursprungligen i Aleppo som var en fästningsstad i Syrien. På 1100-talet tog korsriddarna med sig tvål från Aleppo till Marseille, vilket gjorde att tvålen spreds vidare ut i Europa. Än idag tillverkas tvålen efter samma metoder och tillåts mogna i 8-12 månader innan färdig produkt. Allting övervakas och styrs av de skickliga ”soapmasters” som följer den gamla traditionen och för hantverket vidare. Tvålarna innehåller enbart oljor av mycket hög kvalité. Så den tvål du håller i din hand är inte vilken tvål som helst utan även ett mångtusenårigt hantverk som vi är måna om att bevara. De traditionella fasta tvålarna innehåller olivolja med 4%, 12%, 20% eller 30% lagerbärsolja och är på 200g.

Aleppotvålen innehåller enbart naturlig olivolja, lagerbärsolja samt vatten.

Till sist kan nämnas att tvålarna även löddrar i saltvatten. Det finns en anledning till att man aldrig byter tvål efter att ha provat en äkta Aleppo tvål.

Innehåll/INCI: Olea Europaea Fruit Oil  (Huile D'olive De Deuxième Pression), Laurus Nobilis Fruit Oil (Huile De Baies De Laurier (20%), Aqua, Sodium Hydroxide*.
200 gram

Skötselråd
Efter användning skölj gärna tvålen och låt torka några minuter, så kan den med fördel förvaras i sin originalask av papper. Om tvålen används vid handfat eller liknade kan man använda någon form av tvålkopp med galler och uppsamlingsfat under, då kan man använda de fina oljorna som samlats där separat för hudvård, hårvax, småsår m.m.