Amlapulver 100g Eko

Pris:
79 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Amlapulver (Amalaki) eko: En stor rejuvenator som har haft en central plats i ayurvedisk kosthållning i tusentals år!

AMLA har en hög koncentration av vitaminer, mineraler och fiber som är bra för kroppens hälsa. Kraftfull antioxidant. Stärker matsmältningen och näringsupptaget.

Crearomes amlapulver är gjort av hela bär som tvättats, krossats och torkats vid låg temperatur och därefter malts till ett fint pulver. Inget är tillsatt och inget är bortaget.
Amlapulver har en syrlig smak och används bäst i olika typer av fruktig smoothies eller i juicer/ fruktdrycker. Kan strös på yoghurt och fil eller användas i syrliga efterrätter. Dosera ca 10-15 gram (vilket motsvarar ca 100 gram färska bär).

Crearomes amlapulver är 100% naturligt från ekologisk certificerat odling, helt fri från klumpförebyggande medel och andra E nummer, vilket gör att pulvret kan klumpa sig.
Förvaras torrt & mörkt.

Raw food - vegan - glutenfri - allergenfri - GMO fri

Näringsvärde per 100 gram:
Energi 1353 Kj/ 322 kcal
Protein 1,2 gram
Kolhydrater 63 gram
varav socker 8,4 gram
Fett 1 gram
varav fleromättad 0,1 gram
Fiber 26,8 gram
Kalcium 196 mg
Järn 49 gram
 
Hårvård Amlapulver
Kan användas i hårtonic, inpackningar, hårkurer och hårbalsam . Det stärker hårets hårrötter och växtkraft, minskar håravfall och gör håret mjukt och ger lyster!
Hårfärgning med Amlapulver:

Används ihop med henna för att mildra färgen. Kan också förbättra hårets förmåga att ta till sig färg, t.ex vid grått hår. Används enklast genom att du blandar pulvret med vatten till lagom tjocklek.

Ingredients: Finmalda bär från Phyllanthus emblica (också kallat indiskt krusbär - gooseberry - eller blombladsbuske emblika).
 
Amla (amalaki) inom ayurveda
Amlafrukten är i ayurveda en av de mest legendomspunna örterna. Det finna flera berättelser om yogis som bara levt på örten i månader och blivit som unga igen. Den ser ut som ett stort krusbär, är väldigt sur i smaken och har ett naturligt högt C-vitamininnehåll.

Enligt ayurveda innehåller amla fem av de sex grundsmakerna (alla utom salt) vilket gör den unik. Den balanserar Vata och Pitta utan att sätta Kapha ur balans och är särskilt bra för personer med hög Pitta eller som lätt får Pitta ur balans. Inom ayurveda används den mest som en rejuvinator för att boosta immunförsvaret samt stärka upp kroppens vävnader och befrämja balansen i dem. Den igår som huvudingrediens i de två mest kända ayurvediska preparaten: Chavana Prash och Triphala.

Enligt ayurveda har den även många andra användningsområden där den har en positiv inverkan som vid t ex blodbildning och används traditionellt tillsammans med järntillskott. Idag har man sett att kroppen lättare tar upp järn tillsammans C-vitamin vilket man alltså praktiserat i Indien i över 1000 år.

Amalaki används även för ben, naglar, hår, tänder och för att motverka inflammationer i mag- tarmsystemet. Används ofta i schampo och tandprodukter. Vid en del vanliga välfärdssjukdomar kan man ta 2-3 tsk amlapulver med knappt en halv tsk gurkmeja ihop med ljummet till varmt vatten vid sänggående.

Dosering
Tag en 1-2 tsk pulver med varmt eller rumstempererat vatten morgon och kväll på tom mage minst 15 minuter före mat för bästa möjliga effekt. Annars går det även bra att ta den i smoothie eller tillsammans med mat - men tänk på att den är kraftigt sur i smaken så dosera därefter. Går även mycket bra att blanda med andra örter men sänk då dosen till ½ -1 tsk.

Ayurveda info
VP- K=
Rasa (smak) söt - sur - stark - bitter - astringerande
Virja (energi) kylande
Vipak (eftersmak) söt
Prabha (magisk effekt) rejuvinerande

Vetenskapligt namn: Phyllanthus emblica.
Växtdel: Bär.
Ursprungsland: Indien.