B6 P-5-P 25 mg 60 kapslar - Närokällan

Pris:
195 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
NK1752
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Närokällan B6-vitamin. 60 kapslar. P5P är den aktiva formen av B6.

Detta är B6-vitamin i formen P5P (Pyridoxin-5-Phosphate). P5P är den aktiva formen av B6. I mat och kosttillskott kan B6-vitamin hittas i tre vanliga former: Pyridoxin hydroklorid, pyridoxal eller pyridoxamin. Inuti kroppen måste alla dessa tre former omvandlas i levern till den aktiva formen som kroppen kan använda; P5P. Vissa personer kan ha svårt att omvandla B6 till den aktiva formen. Med den aktiva formen P5P behövs omvandlingen inte göras och alla kan tillgodogöra sig denna formen.

B6-vitamin pyridoxin hjälper bl.a. till vid frigörandet av glukogen (sönderdelade kolhydrater som släpps ut från levern för att hålla blodsockerhalten på jämn nivå) från lever och muskler för energiproduktion. B6 är viktigt för ett fungerande immunförsvar, för normal produktion av röda blodkroppar, normal cysteinsyntes, god energimetabolism och för god psykologisk funktion.

Näringsinnehåll    Mängd    % DRI*
B6-vitamin            25 mg     1786 %

*Dagligt referensintag

Ingredienser
Fyllnadsmedel (tapiokastärkelse), vegetabilisk kapsel (pullulan), B6-vitamin (pyridoxal-5-fosfat).

Doser:  60
Form:  Kapslar
Förpackning:  60 kapslar
Kapsel:  Pullulan
Rekommenderad daglig dos:  1 kapsel
Vegansk:  Ja

Förvaring
Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för små barn, ej i direkt solljus.

Allergener
Nej

Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Det är viktigt med en mångsidig, balanserad kost och hälsosam livsstil.