Benfotiamin 150 mg - Närokällan

Pris:
259 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
NK1753
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Närokällan Benfotiamin i en förpackning på 60 kapslar.

Benfotiamin är ett fettlösligt vitamin som är relaterat till det vattenlösliga tiamin (B1). Man tror att benfotiamin lättare kan absorberas och utnyttjas genom sin fettlöslighet.

Benfotiamin har en mycket god säkerhetsstatistik. Hittills har det inte funnits några rapporter om några biverkningar eller kända negativa interaktioner med andra läkemedel, men bör undvikas vid graviditet.

Benfotiamin finns naturligt i vitlök, lök, purjolök och andra medlemmar av alliumfamiljen av grönsaker (lökväxter).

Benfotiamine är tänkt att hjälpa till vid nedbrytningen av vissa giftiga biprodukterna (AGE) som skapas när blodsockernivån är hög (glykation).

Har använts i Japan sedan 1962. Benfotiamin skapade rubriker världen över år 2003 då forskare släppt information om en studie som genomfördes vid Einstein College of Medicine i New York.

Bäst dosering är intag två gånger om dagen med 150 mg Benfotiamin, antingen till mat eller fastande mage. Man kan även inta ytterligare tillskott med B1 tiamin.

Ingredienser
Alfalfa, benfotiamin.
Vegetabilisk kapsel, utan cellulosa, gjorda från tapioka.

Rekommenderad dagsdos: 1 kapsel
Mängd per dos:  Benfotiamin 150 mg
DRI ej fastställt

Doser: 60
Form: Kapslar
Förpackning: 60 Kapslar
Kapsel: Pullulan
Rekommenderad daglig dos: 1 Kapsel
Vegansk: Ja
Förvaring: Förvaras torrt i rumstemperatur, oåtkomligt för barn

Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Det är viktigt med en mångsidig, balanserad kost och hälsosam livsstil.