Benmjöl Gris - Standardt

Pris:
309 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
103-2000
Typ:
2 kilo
Antal:
Finns i lager
Standardt BENMJÖL är ett naturligt kalktillskott för hund och katt. Standardt BENMJÖL är en helt naturlig kalkkälla med kondroitin från brosk (ca 10%). Enbart torkat och malt ben/brosk, ej kemiskt behandlat, från svensk gris.

Kalk + kondroitinsulfat från brosk är viktiga beståndsdelar i skelett- och leduppbyggnad.

Standardt BENMJÖL kan används till egen matlagning eller ihop med ett helfoder. När man lagar sin egen mat och använder råvaror som innehåller fosfor (ex. kött, fisk, spannmål, potatis), är det extremt viktigt att tillföra kalk i sammansättningen. Detta för att upprätthålla en korrekt balans mellan kalcium och fosfor. Det kan användas med helfoder vid misstanke att det inte finns tillräckligt med kalcium för att täcka behovet. Situationer där detta kan uppstå är vid tillväxt, dräktighet och digivning. Då ökar behovet av kalcium och kan vara fördelaktigt att tillföra extra för att motverka komplikationer och kostrelaterade problem.

Kalk ger rätt balans för slemhinnan i mage och tarm. Kalk kan bidra till att minska risken för skelett-/ledproblem och reglera kroppens PH-värde (syra/basnivåer). Viktig komponent för cellernas uppbyggnad, hormonreglerande PTH, blodkoagulering, insulinproduktion och är hjärtrytmsreglerande. Kalk hjälper även till att överföra nervimpulser till muskler och bidrar till ökad blodgenomströmning i muskelvävnaderna.

Standardt BENMJÖL är inte kemiskt behandlad, därför kan inte ett kalköverskott tas upp av kroppens slemhinnor utan slussas ut med avföringen.
 
Utmärkt för de som lagar sin egen mat. Var noga med att blanda i Standardt BENMJÖL först när maten har svalnat, höga temperaturer kan bryta ner/skada näringsnivåerna /råvarorna.

Kan även ges tillsammans med ett helfoder.

Innehållsförteckning: Benmjöl fritt från limämnen (100%)

FODERGIVA
Hundens viktDosering/dag
0-5 kg1 tsk
5-10 kg2 tsk
10-20 kg1 msk
20-30 kg2 msk
30-40 kg2,8 msk
40-50 kg3,5 msk
50+ kg4+ msk
Kattens vikt Dosering/dag
0-2,5 kg0,5 tsk
2,5-5 kg0,75 tsk
5-7,5 kg1 tsk
7,5+ kg1,5 tsk
 
1 tsk = ca 4,6g
1 g ben/broskmjöl = ca 260 g kalcium 
Doseringen bör fördelas över dagens samtliga mål.
Bör fasas in med +1/4 dos varje vecka tills full giva är nådd. 

Standardt BENMJÖL är en Svenskutvecklad-/tillverkad produkt, registrerat och godkänd av Jordbruksverket. Innehåller enbart råvaror som är kontrollerade och godkända enligt Svenska normer, regler och lagar.
 
Vitaminer & mineraler/spårämnen kan bidra till
Basiska egenskaper
Skelett-/broskuppbyggnad
Stabilisera hormoner
Nybildandet av celler
Kostrelaterade problem kan bidra till
Hormonstörningar
Skör benstomme
Svamp
Surhet i kroppen
Växtvärk

Tillverkningsland: Sverige

Aska (%) 67,00
Kalcium (%) 26,00
Fosfor (%) 14,00