BIOLURON - Högmolekylär hyaluronsyra

Rea:
349 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
EB0888
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
• Högmolekylär hyaluronsyra
• För äldre samt presterande hästar
• 0 timmars tävlingskarens

Hyaluronsyra (HA) förekommer naturligt i höga koncentrationer i bl a ledbrosk och ledvätska hos djur och människor där den har en viktig smörjande och stötdämpande effekt. Vid ökad belastning, som hård träning eller hos äldre hästar kan mängden HA minska och ledvätskan tunnas då ut. Då viskositeten minskar förlorar ledvätskan sin skyddande och stötdämpande funktion. Viskositeten ökar igen vid vila men om återhämtningstiden blir för kort belastas leden vid nästa träningstillfälle och träningen kan då orsaka skada.

HA tillsätts för att återställa den tjockflytande, skyddande konsistensen på ledvätskan och leden skyddas. I tarmen finns specifika receptorer som transporterar hyaluronsyra till blodet och för den vidare till lederna. Storleken på hyaluronsyra-molekylen styr effekten i leden, ju större molekyl desto bättre.

Hyaluronsyra-molekylen i Eclipse Biofarmabs BioLuron håller mycket hög kvalitet och har en storlek på 1 300 000 Da vilket är en mycket stor molekyl. Daglig tillförsel av hyaluronsyra (med hög molekylvikt) i fodret till tävlingshästar har visat sig ha positiva effekter för att bibehålla en normal ledfunktion.

PRODUKTBESKRIVNING
Fodertillskott för häst.

ANVÄNDNINGSOMRÅDE
Blandas i kraftfodret som fodertillskott till tränande, tävlande samt äldre hästar.

SAMMANSÄTTNING
Vatten, hyaluronsyra (5 mg/ml)

DOSERING
De första 10 dagarna
Häst: 20 ml morgon och kväll
Ponny: 10 ml morgon och kväll

Därefter 20 ml/dag till häst och 10 ml/dag till ponny.
Blandas väl i kraftfodret och omskakas före användning.

Flaska 1 liter