Bionit-S - Mineraltillskott med kisel, 2kg

Pris:
290 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
EM542
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Mineraltillskott av högsta kvalitet med kiseldioxid för ett balanserat ph-värde.

Naturligt mineraltillskott med 58% kiseldioxid som reglerar foderomvandlingen och förbättrar hälsan hos alla djur, oavsett ålder och foder. Tillskottets främsta uppgifter är att skapa ett basiskt pH-värde i tarmen och dra till sig tungmetaller och toxiner. Stärker även hovar, leder, brosk, man och horn.

Kisel och leder, ben, hovar och horn
Ju äldre ett djur blir desto större är risken för slitage på lederna. Broskets elasticitet är viktigt eftersom den skyddar benen mot de stötar som orsakas av rörelser. Utvecklingen av artros kan tillskrivas åldrande, återkommande skador och näring. För att kontinuerligt förnya brosket är kisel ett viktigt element. Desto äldre djur blir, ju svårare är det för kroppen att absorbera kisel som det dessutom finns för lite av i vårt moderna foder. Kisel är också viktigt för produktion av kollagenfibrer som är broskbildande. Kiselbrist innebär därför ofta även kollagenbrist, vilket är det lim som håller ihop molekylerna i kroppens brosk. Uppbyggnaden av mer bindväv (mer kollagen) resulterar i att ledband och senor blir starkare, samt att benen får större bentäthet och blir starkare.

Ett av de största problemområdena hos t.ex. hästar är relaterade till hovar och leder. Ofta är detta ett resultat av kiselbrist eller pga. en inflammation orsakad av bakterier och svampar.

Hovar består bland annat av proteinet keratin som absorberar näringsämnen och behåller fukt och fett i hoven vilket säkerställer hovens elasticitet och stabilitet. En keratinbrist minskar tillväxthastigheten och hovarna tenderar att spricka. Kisel och sin sida, skyddar det strukturgivande keratinet.
 
  • Balanserar pH-värdet i tarmen
  • Skyddar tarmfloran och stabiliserar djurets hälsa
  • Skyddar djuren från skadliga substanser som mykotoxiner och tungmetaller
  • Minskar diarré orsakad av foder
  • Minskar mängden lös avföring vilket förbättrar luften i stall/ladugård
  • Bygger upp djurets immunförsvar
  • Stärker hovar, leder, brosk, man och horn

Användning
Som fodertillskott, noggrant utblandat med övrigt foder.

Dosering
För alla slags djur rekommenderas dosering beroende på nivån av toxiner i fodret eller svårighetsgraden av befintliga symptom. Bionit-S bör doseras enligt den rekommenderade mängden. Det är viktigt att det blandas noggrant med övrigt foder.

Tillskott (Mängd beroende på djurets storlek)
Hästar & kor: 40-80 gram per dag
Kalvar, föl & grisar: 30-50 gram per dag
Griskultingar: 10-20 gram per dag

Mykotoxinrisk
Förebyggande eller låga nivåer 20 gram per 10kg foder
Ökade nivåer: 30 gram per 10kg foder
Akuta symptom: 40 gram per 10kg foder

Innehåll
Aktiva lermineraler (bentonit, montmorillonit) som är rik på basiska mineraler och spårämnen. Mineraltillskott med 58% kiseldioxid med en mycket hög absorptionskapacitet.
SiO2 (Kiseldioxid)  58%
AL203  16,8%
Fe2O  35,4%
CaO  3,6%
MgO  3,3%
K2O  2,1%
Na2O  0,4%

Förvaring
För att upprätthålla den höga prestandan för Bionit-S ska det förvaras i ett svalt och torrt utrymme. Förvara inte bredvid kemikalier som avger en stark lukt eller förångas eftersom Bionit-S kan adsorbera detta.
Hållbarhet

Tre år från tillverkning.