Biosa tvättnötter 1 kg

Pris:
289 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Finns i lager
Biosa Tvättnötter är ett helt naturligt tvättmedel som gör tvätten både mjuk och ren. Biosa Tvättnötter innehåller saponin som är ett medel med unika egenskaper och som är ytterst lämligt till både tvätt av kläder och personlig hygien.

Gör tvätten härligt mjuk och är samtidigt mycket skonsam mot huden. Därför lämpar de sig ypperligt för små barn och allergiker. Biosa Tvättnötter kan användas till både klädtvätt – kulör-, bomull och skontvätt – samt till hår-, golv-, möbel- och biltvätt. Det går till och med bra att använda till disken. Dessutom kan ett avkok också sprejas på plantor där saponinen verkar som ett naturligt skadedjursbekämningsmedel, utan att varken planta eller miljö tar skada.

Biosa Tvättnötter är både miljövänliga, hudvänliga och dryga att använda. Biosa Tvättnötter kan återanvändas upp till 3 gånger och till sist komposteras. Säljs i påsar som innehåller 1 kg.
 
  • 100% biologisk produkt
  • Dryga
  • Gör tvätten mjuk
  • Hudvänliga,
  • Kan återanvändas upp till 3 gånger
  • Miljövänliga

Tvättnötter är ett till 100% biologiskt tvättmedel för skonsam rengöring av textilier. Innehåller inga kemikalier och är därmed ett miljövänligt alternativ för dig som vill vara skonsam mot dina plagg och mot naturen. Eftersom de inte innehåller några kemikalier eller doftämnen är tvättnötterna även utmärkta för personer som är allergiska eller känsliga för kemikalier eller för personer som har hudproblem. Tvätten blir mjuk och får en neutral doft utan behov av att använda mjukmedel. Tvättnötterna är även väldigt skonsamma mot färgade kläder och gör att plaggens färg håller längre. 

Användning
Färg-, vit- och handtvätt. Från 30 grader till 90 grader. Kan användas vid all slags tvätt;  silke, linne, ull och andra känsliga naturfibrer. Tvättnötterna rengör grundligt samtidigt som de har naturligt skyddande egenskaper som bevarar tvättens färg vid kulörtvätt. Vid vittvätt kan man vid behov tillsätta naturvänligt blekmedel som t.ex. bakpulver. Lägg i ca 6-8 tvättnötshalvor i medföljande tvättpåse. Förslut och lägg sedan in dem med tvätten i maskinen. Sköljmedel är inte nödvändigt eftersom tvättnötterna gör kläderna behagligt mjuka.

Innehåll
Nötskal som innehåller naturlig såpa (saponin).

Förvaring
Tvättnötterna ska inte förtäras och förvaras utom räckhåll för barn.

Nötterna är biologiskt nedbrytbara och kan därför komposteras efter användandet.