Biotin 5000 mcg 90 kapslar - Närokällan

Pris:
195 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
NK1979
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Närokällan Biotin 5000 mcg, 90 kapslar. Biotin är ett vattenlösligt vitamin och är b.la. viktigt för friskt hår och frisk hud.

Biotin hör till gruppen B-vitaminer. Detta är ett vattenlösligt vitamin som bland annat är viktigt för energiomsättningen. Kroppen behöver biotin för fettsyraomsättningen, men är även viktigt för friskt hår, frisk hud och friska naglar.

Var finns biotin?
Biotin finns naturligt i mat såsom t.ex. havre, ägg, lever, blomkål, avokado och vissa grönsaker. Det är ett kroppseget ämne som produceras i tarmen. Biotin finns också som kosttillskott i olika doser. Rekommenderad dos för tillräckligt intag är enligt EFSA och Livsmedelsverket 40 mikrogram per dag. 

Biotin för hårets skull
Biotin kan ha stärkande egenskaper för håret. Håret växer i cykler, börjar man tappa hår kan detta vara tecken på brist av detta vitamin. Biotin stimulerar tillväxten och hjälper till att bilda keratin, ett protein som finns naturligt i hår. Keratin är viktig för hårets kvalitet, glans och motverkar ”frissighet”.

Tecken på brister
Biotinbrist anses vara ovanligt bland den europeiska befolkningen. Brist skulle kunna föreligga vid ensidig kost, försvagat näringsupptag, vid alkoholmissbruk och ibland hos gravida. Tecken på detta kan då vara torra ögon, torr hud, håravfall, trötthet/sömnproblem.

Biotin bidrar till normal energigivande metabolism, normalt fungerande nerver, underhåll av normalt hår, normal psykologisk funktion samt till att skapa normal hud.

Mängd per dos     (% DRI*)
Biotin   5000 mcg  (10 000 %)

Ingredienser
Fyllnadsmedel (tapiokastärkelse), vegetabilisk kapsel (pullulan), d-biotin.
*Dagligt referensintag

Doser:  90
Form:  Kapslar
Förpackning:   90 kapslar
Rekommenderad daglig dos: 1 kapsel per dag till mat
Vegansk:  Ja
Öppningsbar kapsel:  Ja

Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för små barn, ej i direkt solljus. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Det är viktigt med en mångsidig, balanserad kost och hälsosam livsstil.