Cashew Hela Indiska 250g - Biofood

Rea:
89 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Biofoods indiska cashewnötter är extra populära tack vare sin unika smak och konsistens. De är härligt lena i smaken och gör sig allra bäst att mumsa på direkt som de är, som ett knaprigt snacks. De kan också användas för att förhöja olika maträtter och bakverk.

Nötterna kommer från Odisha-provinsen, där de växer vilt i skogar som ägs av det lokala skogssamfundet. Genom att använda skogarna till cashewnötsodling så säkerställer man att skogen inte avverkas och att växtligheten och den biologiska mångfalden bevaras, samtidigt som man skapar inkomst åt lokala samhällen. Endast lokalbefolkning får gå in i skogarna under skördetid, där de samlar de mogna nötterna efter att de fallit till marken. En del av nötterna lämnas kvar för att locka till sig insekter och djur. På så vis stärks den biologiska mångfalden samtidigt som man tillåter skogen att utvecklas naturligt.

Ingredienser: Ekologiska CASHEWNÖTTER.

Näringsdeklaration
Energi (kJ/kcal): 2315/553
Fett (g): 43.9
varav mättat (g): 7.8
Kolhydrater (g): 26.9
varav sockerarter (g): 5.91
Protein (g): 18.2
Fiber (g): 3.3
Salt (g): 0.03

Allergener
Innehåller cashewnöt. Kan innehålla spår av sojabönor, mandel, hasselnöt, valnöt, pekannöt, paranöt, pistasch, makadamianöt, sesamfrön och gluten.