Erytritol 250 g EKO - Bättre Hälsa

Pris:
59 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Erytritol är ett populärt sötningsmedel (sockeralkohol), den är kalorifri och passar bra för diabetiker och för folk med en ketogen kosthållning.

Erytritol, ekologisk
Erytritol är en sockeralkohol som blivit populär under den senaste tiden som sötningsmedel. Fördelen är att den i stort sett är kalorifri och påverkar inte ditt blodsocker. Passar bra för den som är diabetiker, insulinkänslig, eller väljer en ketogen kost. Bättre Hälsa erbjuder en ekologisk produkt.

Vad är Erytritol?
Erytritol är en sockeralkohol som i små mängder förekommer naturligt i vissa svampar, alger och i vissa frukter. När man framställer detta ämne gör man det genom jäsning från glukos. Vår produkt kommer ursprungligen från majs och är ekologisk. 

Hur söt är produkten?
Erytritol är inte lika sött som socker, det ger ungefär 60 - 70 procent av sockrets sötma. Erytritol kan även blandas med andra sockerarter, eller andra sötningsmedel. Erytritol har sina smakmässiga fördelar då den inte för med sig oönskade bismaker på samma sätt som andra högintensiva sötningsmedel kan göra.

Hur används den?
Denna produkt kan användas som sötning i bl.a. kalla och varma drycker.  Kan användas som sötning i desserter, smoothies och vid bakning. När man bakar med denna produkt bildas dock inte samma mörka yta, då det inte finns något som kan karamelliseras i produkten. Den är stabil i sin smak upp till 160 °C.

Hur fungerar dess omsättning i kroppen?
Erytriol är så gott som kalorifritt och omsätts främst i tunntarmen. Andra sockeralkoholer kan ha en laxerande effekt vid hög konsumtion, vilket är ett mindre problem med denna produkt, då dess molekyler är mycket små och en väldigt liten del fortsätter till tjocktarmen.  
Passar utmärkt vid insulinkänslighet, diabetes och vid en lågkolhydrat/ketogen kost.

Är erytritol ett godkänt sötningsmedel?
Erytritol är godkänt som sötningsmedel av European Food Safety Authority (EFSA), sedan 2015. Etrytritol kan idag finnas i; läsk, smoothies, iste, mjölkdrycker, glass, yoghurt, puddingar, sylter, godis, marmelader och müsli, i syfte att minska eller utesluta socker. Detta underlättar för en kosthållning med mindre kolhydrater och socker.

Förvaras torrt i rumstemperatur.

Näringsvärde per 100 gram 
Energi0 kJ / 0 kcal
Fett 0 gram
Kolhydrater 100 gram
varav socker 0 gram
varav polyoler0 gram
Protein0 gram
Fiber0 gram
Salt0 gram

Ingredienser:
Ekologisk erytritol.