Flytande Probihorse

Pris:
279 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Flytande Probihorse - bruksfärdigt EM-A med kvalitetssäkring förpackat i praktisk bag-in-box med upp till 1 års hållbarhet.

Flytande Probihorse består av en unik sammansättning av 80 olika mikroorganismer som tillsammans skapar en god tarmbalans för djur. De goda bakterierna ger ett ökat immunförsvar och konkurrerar ut dåliga bakterier. Hästar är speciellt känsliga för den omgivande bakteriefloran och många hästar har idag svårt att få i sig tillräckligt många och varierande mikroorganismer. En tarmflora i obalans kopplas ofta till problem med hovar och svampinfektioner. 

Goda bakterier är viktigt för hästar som behöver balansera insulinnivå då mikroorganismer fortsätter att äta sockerarter från hästens övriga foder i hästens mage/tarm.

Flytande Probihorse fungerar även mycket bra att använda utvärtes vid sår, insektsbett och infektioner. Vid strykning av Flytande Probihorse (utspätt 1:20) lägger sig de "goda" bakterierna som en skyddande hinna och konkurrerar ut de bakterier som skapar infektion och irritation. De skadliga bakterierna får inte fäste. Därmed dras inte heller flugor och andra insekter till sår m.m.
Flytande Probihorse är mycket skonsamt trots att det är så effektivt och kan därför användas nära ögon, nos och mun.

Flytande Probihorse lugnar huden efter insektsangrepp och lindrar klådan. Spraya dem med utspädd Flytande Probihorse. Som ett bonus blir pälsen bland och fin. 

I vattnet verkar mikroberna i Flytande Probihorse för förbättrad vattenkvalitet. Vatten som står får god hygien genom att algtillväxt stoppas och antalet e-kolibakterier reduceras. Hårt vatten blir mjukare.  

Flytande Probihorse neutraliserar dålig lukt (de goda bakterierna slår ut de som skapar dålig lukt i tex stallet, under vasken osv). 

Läs mer om Hästar och EM här >>

Innehåll
Vatten, mikroorganismer aktiverade med hjälp av oraffinerad rörsockermelass. Sockret finns inte kvar i produkten då de är konsumerade av mikroorganismerna vid fermentering. Ph-värde: 3,5

Dosering
För en god tarmkultur: 10 ml/100 kg kroppsvikt blandas i fodret. Trappa upp långsamt under åtminstone 10 dagar, längre om djuret är känsligt. Observera att hästar/hundar med känsliga magar bör veterinär alltid konsulteras. Under perioden maj-juni är Vital Probihorse att föredra om inte hästen redan är van vid att få Flytande Probihorse.

Förbättrad vattenkvalitet: Blanda i hästens dricksvatten 1% av vattenmängden. 

Utvärtes behandling av hovar: Stryk på utspätt med vatten 1:10

Utvärtes behandling av sår, infektioner och bett: Stryk på utspätt med vatten 1:10 (10 ml per 1 dl vatten eller 1 dl på 1 liter vatten). Det går även att ta direkt på en blöt trasa/svamp och stryka på.

Utvärtes strykning för avskräckande av insekter: Stryk på utspätt med vatten 1:50 (1 dl per 5 liter vatten). Den avskräckande effekten är ej påvisad, en del upplever att det fungerar bättre än andra. Främst som lindrande efter bett har vi fått rapporter om. Som avskräckande upplever vi att det fungerar bäst mot flugor. 


2 liter Flytande Probihorse bag-in-box är en användarvänlig produkt och bruksfärdig. För kunder med behov av större volymer finns även  Flytande Probihorse 20 liter på dunk samt 50, 250, 500 liter dunk och 1000 liter i plastcontainers. Kontakta oss vid intresse.

För hästar som har haft långvariga problem eller fått starka mediciner rekommenderas att börja med Vital Probihorse då det innehåller fermenterade, aktiva enzymer, b-vitaminer och antioxidanter. En mage/tarm i balans som har tillräckligt med goda mikroorganismer kan själv bilda det av fodret till skillnad från en mage/tarm som har otillräckligt med mikroorganismer. Sedan kan man övergå till Flytande Probihorse som upprätthåller tarmfloran. Här kan du läsa mer om Vital Probihorse. 

Observera att våra produkter alltid bör ges i samråd med veterinär om hästen har ett sjukdomstillstånd!