Hallonfröolja Kallpressad 100 ml

Pris:
249 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
CA3083-1
Antal:
Finns i lager
Med 99,8 % tillsatt ekologisk rosmarinantioxidant/solrosolja för bättre hållbarhet. (0,2 %).

Till huden:
Kallpressad olja från hallonfrön som används direkt på huden (ansiktet) eller blandas med andra vegetabliska oljor eller i krämer. Oljan är en torr olja som snabbt tas upp av huden och passar bäst för en fetare hud om den används ren. Genom blandning med andra vegetabiliska oljor kan den passa alla hudtyper. 

Hallonoljan är rik på essentiella fleromättade fettsyror som omega 6 och 3 som ger näring och vårdar alla hudtyper, lugnar ner hudirritationer mm. Den innehåller också o,2-0,3 % E-vitamin och är den olja som har den högsta halten av naturlig gammatochoperol i fri form! Denna formen av E-vitamin är en kraftfull antioxidant, skyddar huden mot fria radikaler och UVstrålning. Gammatochoperol är känd för sin antiinflammatoriska effekt. 

Hallonfröolja är således en anti age olja som kan förebygga rynkor och hjälpa känslig eller skadad hud, t ex solskadad. Men att gå så långt som vissa bloggare gör som rekommenderar den som solskydd med en solskyddsfaktor på 28 finns det inte belägg för. Det finns ingenting i oljan som kan ge ett så starkt skydd. Det kan bli riskfyllt att vistas länge i solen med enbart hallonolja som skydd mot solen. Därtill förstörs de essentiella fettsyrorna av solljuset.

Info om våran hallonfröolja kallpressad:
100 ml i speciell transparent flaska med extra UV skydd för längre hållbarhet! De storlekar som kommer i bruna flaskor skyddas naturligt av färgen på flaskan.
Förvaras i kylskåp efter öppnande. 

Fettsyresammansättning Hallonolja:
mättade ca 6 %
omega 9 ca 14 %
omega 6 ca 55%
omega 3 ca 25 %

Vetenskapligt namn: Rubus idaeus
Växtdel: Frö
Ursprungsland: Chile