HippoBas Basic, 15 kg - Skickas ej, endast avhämtning

Pris:
195 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
SF81931
Antal:
Kommentar till butiken:
Endast i fysisk butik
Ett färdigfoder i pelletsform med medelhög nivå av protein och energi.

• Välbalanserat basfoder
• Hög proteinkvalitet
• Fiber med hög smältbarhet
• Linfrökaka och bryggerijäst för god mag- och tarmhälsa
• Organiskt selen och naturligt E-vitamin
• GMO-fria råvaror
• Återvinningsbar plastsäck som består av minst 51% av den förnybara råvaran sockerrör

HippoBas Basic är ett välbalanserat basfoder som passar till många hästar. Kombinationen av ett väl avvägt stärkelseinnehåll med hög tunntarmssmältbarhet och energiråvaror såsom betfiber och fett gör HippoBas Basic till ett välbalanserat färdigfoder. Proteinet är av god kvalitet och kommer bland annat från sojamjöl och bryggerijäst. Bryggerijäst anses också ha en gynnsam effekt på tarmen samt bidrar med hög andel B-vitaminer. Fodret innehåller linfrökaka som också är en källa till protein, men även Omega 3. Linfrökaka har dessutom gynnsamma effekter på hästens mage- och tarmsystem då det bildas ett slem som skyddar hästens tarmslemhinna. HippoBas Basic är ett foder som räcker långt tillsammans med grovfoder för de flesta hästar. Naturligt E-vitamin och organisk selen ingår i fodret för bästa möjliga upptag och för ett ökat immunförsvar.

RÅVARUINNEHÅLL
Vetekli - Utgörs av skal från vetekärnan. Har ett högt innehåll av fosfor och B-vitaminer. Innehåller mer protein än vetekärnan. Högt fiberinnehåll vilket är bra för mag- tarmfunktionen och hästens vätskehållande förmåga. Bör blötläggas vid utfodring.
Torkad betmassa - Betmassa är en fiberrik produkt med lågt sockerinnehåll, utan tillsatt melass. Den har ett högt innehåll av lätt nedbrytbara fibrer, framförallt pektin, innehåller ingen stärkelse. Bidrar den till ett högt energiinnehåll samtidigt som den gynnar en välbalanserad grovtarmsflora. Innehåller den essentiella aminosyran lysin.
Vetefodermjöl - Innehåller både en hög andel fiber och mycket energi. Positiv för pelletskvaliteten.
Vete - Vete har ett högt protein- och energiinnehåll. Spannmålsslag med högt stärkelseinnehåll som är postitivt för pelletskvaliteten.
Havrekli - Koncentrat av havrens gynnsamma fibrer. Ger bra tuggmotstånd, längre ättid och är positiv för magtarmfunktionen.
Korn - Vanligt spannmålsslag som kan utgöra hela spannmålsgivan till de flesta hästar. Innehåller lite mer energi och lite mindre protein jämfört med havre.
Grönmjöl - Hetluftstorkat och pelleterat gräs och lusern. Smaklig råvara med en gynnsam balans mellan protein, energi och fiber. Bra källa till aminosyran lysin samt med ett försumbart innehåll av stärkelse.
Havre - Stärkelsen i havre har en hög tillgänglighet för hästen och är därför ett utmärkt fodermedel till häst. Havre innehåller också mycket gynnsam fiber och energirikt fett.
Melass - Smakligt fodermedel som ger snabb energi. Melass är en biprodukt från sockertillverkningen.
Sojaolja - Fett är det i särklass energirikaste fodermedlet. Fett är en för hästen och tarmens mikroorganismer skonsam energiform.
Linfröexpeller - Proteinrikt fodermedel som innehåller omega 3. I linfrökaka finns kolhydrater som bildar ett slem som anses skydda tarmslemhinnan. Innehåller ingen stärkelse. Linfrökaka är en restprodukt från kallpressning av linfrö.
Sojamjöl - Smakligt och proteinrikt fodermedel med hög smältbarhet och bra aminosyrasammansättning. Innehåller något högre proteinhalt jämfört med rostade sojabönor. Sojamjöl är en restprodukt från tillverkning av sojaolja.
Salt - Natriumklorid, tillför salt till fodret.
Bryggerijäst - All jäst innehåller mycket protein av hög kvalitet samt mycket B-vitaminer.
Mineraler och vitaminer - Bl.a. kalcium, fosfor, magnesium och salt samt mikromineraler och vitaminer.

Näringsinnehåll, per kg foder
Omsättbar energi 10,0 MJ
Råprotein 11,5 %
Smältbart råprotein 90 g
Smb rp/Energi 9,0 g/MJ
Lysin 5,0 g
Råfett 4,5 %
Stärkelse 18,0 %
Socker 6,3 %
Växttråd 11,0 %
Aska 8,0 %
Kalcium 8,0 g
Fosfor 4,5 g
Magnesium 4,0 g
Natrium 6,0 g
Kalium 9,0 g
Vatten 12,0 %

Fodertillsatser per kg
Vitaminer
Vitamin A 7000 IE
Vitamin D 700 IE
Vitamin E 250* mg
*Varav naturlig E-vit 150 mg
Vitamin B1 10 mg
Vitamin B2 10 mg
Vitamin B6 3,0 mg
Vitamin B12 0,1 mg
Pantotensyra 2,5 mg
Folsyra 2,0 mg
Niacin 10 mg
Biotin 0,1 mg

Spårämnen
Zink 100 mg
Mangan 65 mg
Koppar 40 mg
Jod 0,7 mg
Kobolt 0,1 mg
Järn 75 mg
Selen 0,4* mg
*varav selenjäst0,2 mg