Inca Berries Inkabär 160g EU Organic

Ord. pris: 
99 kr
Rea:
89 kr
Inkl. 12% Moms
Du sparar: 
10 kr (10%)
Antal:
Finns i lager
Dessa gyllene bär har fått många namn på engelska men du kanske känner igen dem som physalis eller kapkrusbär. Det syrliga och utsökta bäret som du finner i den tropiska delen av fruktdisken kallas även för Inca Berries eller Golden Berries och dess latinska namn är Physalis peruviana L.

Bären odlades redan av incaindianerna för sina näringsegenskaper men finns i många delar av tropikerna, inklusive Amazonas. Bären växer på en planta som blir ca 1 m hög och producerar den gulorangea frukten som är täckt av små tunna blad.

Gillar du små, nyttiga frukter och bär så är incabären ett tungkittlande alternativ. De syrliga bären är ungefär lika stora som körsbärstomater. Incabär innehåller vitamin A, C, fiber, fosfor och kalium. De innehåller även flavonoider och karotenoider.

Incabären är utsökta att äta direkt ur påsen, en handfull om dagen som de är, till sallader och desserter, drinkar och smoothies. Ekologiskt odlade Superfruits Incabär är ekologiskt odlade och certifierade. Bären kommer ifrån Peru, Ecuador och Colombia. Testa dem gärna tillsammans med några av våra andra bär och du får en spännande och nyttig mix.

Innehållsförteckning
Ekologiska incabär

Näringsdeklaration per 100g
Energi 1235 kJ/294 kcal
Fett 3,4 g
  varav mättat fett 0,5 g
Kolhydrater 49,0 g
  varav sockerarter 41,0 g
Fiber 19,1 g
Protein 6,4 g
Salt 0,0 g
Fosfor 220 mg (31% av Dagligt referensintag)
Kalium 1500 mg (75% av Dagligt referensintag)