Jointbuilder - Led-/muskeltillskott till hund/katt 150g Biofarmab

Pris:
269 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
EB0542
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Jointbuilder kan förbättra djurets rörlighet genom att tillföra ämnen som behövs för leder och muskler.

• Innehåller många viktiga ämnen för ökad rörlighet
• Till äldre hundar/katter samt hundar/katter som utsätts för hård ansträngning
• Lätt att fodra och dosera

Vid hård ansträngning eller vid hög ålder hinner kroppen inte producera tillräckligt mycket av de ämnen som är viktiga för ledernas funktion och smidighet. Detta resulterar ofta i stelhet och obehag.

Glukosamin, kondroitinsulfat, MSM (organiskt svavel), kollagen och hyaluronsyra är alla nöd-vändiga och viktiga ämnen för ledens normala funktion.

Grönläppad mussla innehåller näringsämnen för brosk, bindväv, hud och ledvätska. Den har en hög halt av glukosaminoglykaner och fettsyrorna ETA, omega-3 och omega-6. MSM, kondroitinsulfat och glukosamin behövs bl a för att nybilda ledbrosk, ligament och muskelceller. Hyaluronsyra finns i ledvätskan för att smörja leden och minska slitaget. 25-30% av kroppens protein består av kollagen som behövs för vävnad, ligament, senor, skelett och tänder. Tillsatsen av mangan hjälper till vid uppbyggandet (nybildandet) av brosk.

Jointbuilder innehåller även metionin, en lättupptaglig källa till svavel som också är nödvändigt i broskuppbyggnad. Chlorella är en ätbar mikroalg som odlas i sötvattenbassänger. Den består till stor del av vitaminer, protein, mineraler samt andra näringsämnen och anses därför vara en av de mest näringsrika algerna på vår planet. Förutom det innehåller den även omega-3, omega-6 och stora mängder av enzymer. Chlorella stärker även immunförsvaret. Inulin är en metabolisk kostfiber, prebiotika, som bidrar till en hälsosam tarmflora med goda förutsättningar för ett bra upptag i tarmen. Det stora innehållet av omega-3 bidrar också till ledernas normala rörlighet och smidighet.

ANVÄNDNINGSOMRÅDE
Kompletteringsfoder för hårt arbetande samt äldre hundar och katter.

SAMMANSÄTTNING
Glukosamin HCl, kondroit-insulfat, kollagen, extrakt av grönläppad mussla, MSM, hyaluronsyra, chlorella (arginin, cystein, lysin, treonin, tryptafan, omega 3, vitamin B1, B2, B3, B6, B12, E, kalcium, magnesium, fosfor, kalium, natrium), inulin/oligofruktos.

DOSERING
1 mått/dag till 7,5 kg kroppsvikt
1 dosmått = 1 ml
Addera 1 mått/dag för varje överstigande 7,5 kg