KardioOptimal® (2021-10)

Ord. pris: 
299 kr
Rea:
229 kr
Inkl. 12% Moms
Du sparar: 
70 kr (23%)
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Bäst före utgången av oktober 2021.

KardioOptimal® är ett växtbaserat kosttillskott för blodplättar, hjärta och kärl. KardioOptimal® innehåller det patenterade tomatextraktet FruitFlow® WSTC II, som bidrar till att bibehålla normal blodplättsaggregation, vilket bidrar till ett hälsosamt blodflöde. Dessutom innehåller KardioOptimal® tiamin som bidrar till normal hjärtfunktion, samt vitamin C som bidrar till normal kollagenbildning för normal funktion hos blodkärlen. 

Utöver detta ingår rödbeta, Q10, selen och vitamin B12. 

Vad är Fruitflow®?
Fruitflow® kallas även WSTC II och är ett patentskyddat extrakt utvunnet från tomater. WSTC står för Water Soluble Tomato Concentrate.  Fruitflow® är ett varumärke som används på licens från DSM.
Fruitflow® WSTC II (tomatextrakt) bidrar till att bibehålla normal blodplättsaggregation, vilket bidrar till ett hälsosamt blodflöde.
Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 150 mg Fruitflow® WSTC II. Dagsdosen av KardioOptimal ger denna mängd. 
 
Vad betyder "normal blodplättsaggregation"?
Svar: I blodet finns blodplättar, så kallade trombocyter, som har till uppgift att upptäcka skador i blodkärlen och stoppa blödningar. Blodplättarna tar sig till det skadade området, där de klibbar ihop sig i varandra och täcker skadan.
För ett hälsosamt blodflöde ska blodplättarna inte klibba ihop annat än för att läka skador. Fruitflow® WSTC II bidrar till att blodplättarna bibehåller sina normala egenskaper och cirkulerar fritt i blodet. Detta bidrar till ett hälsosamt blodflöde i kärlen, vilket underlättar hjärtats arbete och blodcirkulationen.

Fakta om övriga ingredienser
Tiamin: Tiamin hör till B-vitaminerna och kallades tidigare för vitamin B1. Tiamin bidrar till normal hjärtfunktion. Tiamin bidrar också till normal energiomsättning.
Rödbeta: KardioOptimal® innehåller dels ett whole food-pulver av rödbeta och dels ett 4:1 vatten-extrakt av rödbeta med speciellt hög halt av betain. 
Q10: Det Q10 som ingår i KardioOptimal® är bio-identiskt och består till 100 % av naturliga isomerer. Det framställs genom fermentation.
Selen: Selenet i KardioOptimal® kommer från aminosyran selenmetionin. Det är en organisk form av selen som förekommer naturligt i växter och i kroppen. Selen bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.
B12: B12-vitaminet är den biologiskt aktiva formen metylkobalamin. 
B12-vitamin bidrar till normal energiomsättning och till att minska trötthet och utmattning.
C-vitamin: C-vitaminet i KardioOptimal® är 100 % ren och bio-identisk askorbinsyra, det vill säga samma form av C-vitamin som finns naturligt i solmogna frukter och bär. 
C-vitamin bidrar till normal kollagenbildning för normal funktion hos blodkärlen.
Var rädd om ditt hjärta - det tar aldrig semester!

Innehållper 2 kapslar  (% av DRI, dagligt referensintag)
Rödbetsextrakt  400 mg 
C-vitamin  200 mg  (250 %)
Fruitflow®  150 mg 
Rödbetspulver  100 mg 
Q10  50 mg 
Tiamin B1  0,6 mg  (55 %)
Selen  50 µg  (91 %)
B12-vitamin  10 µg  (400 %)

Ingredienser
Rödbeta (extrakt och pulver), askorbinsyra (C-vitamin), Fruitflow® tomatextrakt, Q10, metylkobalamin (B12-vitamin), selenmetoinin, tiamin (B1-vitamin).
Vegetabilisk kapsel tillverkad av cellulosa.

Dosering
2 kapslar om dagen till måltid, med ett glas vatten eller annan vätska. Båda kapslarna ska tas vid samma tillfälle. 
Överskrid inte rekommenderad dos.
Kapseln kan dras isär och innehållet blandas i mat eller dryck. 
OBS! Kapslarna ska tas till 1 glas vatten eller annan vätska, för att effekten ska uppnås. De bör tas till mat, annars kan magen bli lite orolig.

Kombinera gärna med…
… MagnesiumOptimal: Magnesium bidrar till normal muskelfunktion. (Hjärtat är en muskel).
… AlgOmega3: Innehåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA. DHA och EPA bidrar till normal hjärtfunktion. Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 250 mg DHA/EPA.
… KaliumOptimal: Kalium bidrar till att bibehålla normalt blodtryck.
 
Förvaring: Torrt, mörkt och svalt. Oåtkomligt för små barn.

Detta är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil. Förvaras utom räckhåll för små barn.