Karoten 60 kapslar

Ord. pris: 
245 kr
Pris:
245 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Finns i lager
Naturlig betakaroten från Blakeslea Trispora.

Varje vegetabilisk kapsel av Helhetshälsas Karoten innehåller 37,5 mg naturlig betakaroten från Blakeslea Trispora.

Vad är karotener?
Karotener är en familj på omkring 600 färgämnen som finns i bland annat morötter, pumpor, aprikoser, papaya, persikor och tomater. Det är karotenerna som ger växter, frukter och grönsaker deras röda, orange och gula färger. Karotener finns även i gröna växter, som broccoli, spenat, nässlor, ruccola-sallat och gröna ärter men döljs då av den gröna färgen (det är därför löven blir gula och röda om hösten, när det gröna klorofyllet försvinner från bladen).

Alfa- och betakaroten är säkra källor till A-vitamin. De är pro-vitaminer, vilket betyder att vi kan omvandla dem till A-vitamin vid behov. Om A-vitaminnivån redan är hög omvandlas inte karotenet. Därför kan man äta stora mängder karoten utan att riskera att få i sig för mycket A-vitamin.

Vitamin A bidrar till att bibehålla normal hud, normala slemhinnor och normal synförmåga. Betakaroten, alfakaroten och betakryptoxantin kan omvandlas till A-vitamin. Betakaroten är den karoten som har högst A-vitaminaktivitet. Karotenerna är fettlösliga näringsämnen.

Näringsinnehåll per kapsel:
A-vitamin* 18 700 µg RE (retinol ekvivalenter) 2340 % av DRI. (DRI = Dagligt referensintag.) *Vitaminkällan är Betakaroten som vid behov kan omvandlas till denna mängd A-vitamin.

Ingredienser: Naturligt betakaroten från Blakeslea Trispora i en bas av rött rispulver, dl-alfa-tokofreol (E-vit). Vegetabilisk kapsel tillverkad av cellulosa.

Rekommenderad dos: 1 kapsel, 1-2 gånger per dag i samband med mat. Överskrid inte rekommenderad dos.

Förvaring: Torrt, svalt och oåtkomligt för små barn. Hållbarhet: Se märkning på burk.

Registrerad av Vegan Society Solros-symbolen på etiketten visar att produkten är registrerad av Vegan Society och kan användas även av vegetarianer och strikta veganer.