Kelp-Alg 100 tab - Lindroos

Pris:
59 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Kelp är en alg med naturligt högt innehåll av jod men även andra viktiga vitaminer och mineraler som vår kropp behöver. Jod är i sin tur en viktig byggsten av sköldkörteln och dess hormon och bidrar därför till att förbättra en normal sköldkörtelfunktion och ämnesomsättning.

Kelp växer och skördas i norra ishavet norr om Island. Den växer i näringsrika vatten där temperaturen är under 20° C. I våra kelptabletter finns en hög halt av jod. Jod bidrar till normal produktion av sköldkörtelhormoner och normal sköldkörtelfunktion. Jod bidrar även till en normal energiomsättning. Sköldkörteln sitter på halsens framsida nedanför stryphuvudet och tillverkar livsnödvändiga hormoner. 

Kelp och jod – flera fördelar
Kelp är en rik källa på jod. Jod medverkar till normal produktion av sköldkörtelhormoner och normal sköldkörtelfunktion samt bidrar till en normal ämnesomsättning. Sköldkörteln, som sitter på halsens framsida nedanför stryphuvudet, tillverkar livsnödvändiga hormoner som tex tyroxin och trijodotyronin. Dessa hormon stimulerar kroppens tillväxt och brist på dessa kan därför i tidig ålder hämma den mentala och fysiska tillväxten.
 
  • Bidrar till en normal ämnesomsättning
  • Medverkar till en normal sköldkörtelfunktion
  • Finns naturligt i algen kelp

Rekommenderad dos:
1-2 tabletter dagligen.
Detta är ett kosttillskott. Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Mängd per dagsdos
Rekommenderad daglig dos: 1 tablett
Näringsämne  1 tablett  (% av DRI*)
Jod  85 µg  (0,57)
* DRI = Dagligt referensintag

Ingredienser
Dikalciumfosfat (fyllnadsmedel), mikrokristallinisk cellulosa (fyllnadsmedel), modifierad STÄRKELSE (från potatis), pulver av knöltång (Ascophyllum nodosum), magnesiumsalt av fettsyror (fyllnadsmedel), vegetabilsik olja (härdad bomullsfröolja), kiseldioxid (klumpförebyggande medel).

Varför är det viktigt med jod?
Ämnet jod ingår i flera sköldkörtelhormon, som tex T3 och T4, som i sin tur behövs för att din ämnesomsättning ska fungera normalt. Om din ämnesomsättning inte fungerar kan du till följd av det få problem med oönskad övervikt, trötthet, koncentrationssvårigheter m.m, ett tillstånd som brukar kallas för hypotyreos. Jod är alltså en viktig länk i kedjan för att din sköldkörtel ska fungera normalt. Sköldkörteln styr även fler områden i kroppen, inte bara ämnesomsättningen. Den är i stort sett inblandad i alla kroppens viktiga funktioner, därav vikten av en fungerande sköldkörtel. Mer än 450 000 svenskar är idag diagnostiserade med en rubbning av sköldkörteln och många har problem utan att veta om det. En av de vanligaste orsakerna till att sköldkörteln inte producerar hormon som den ska är just brist på jod.  Lär dig mer sköldkörteln och få mer hjälp här.