Maca Röd 200g EKO (bäst före 2022-06)

Ord. pris: 
199 kr
Rea:
50 kr
Inkl. 12% Moms
Du sparar: 
149 kr (75%)
Typ:
Rawpowder
Antal:
Finns i lager
Bäst före utgången av juni 2022, men håller förstås längre.

Röd Maca är den allra kraftfullaste sorten Maca och odlas högt i de peruanska Anderna, Maca är en växt med högt anseende av människor som lever i naturen. Känd i hela världen tack vare den enorma mängd näringsämnen den ger.

Rawpowders Maca pulver är populärt bland kunder i alla åldrar, även idrottare i alla klasser.

För 2000 år sedan har Maca varit en viktig del av den lokala kosten i Peru och Bolivia. Nästan varje del av växten utnyttjas. Rötterna till Maca kokas till en söt vätska eller gröt, de jäses till öl, och bladen äts råa. Under den spanska koloniserings perioden var Maca så uppskattad att den användes som en form av valuta. Historien berättar hur Incafolket konsumerade Maca innan strid för att öka sin styrka. Rawpowders Maca har odlats organiskt i Peru på en höjd på över 4000m.
 
Maca, eller Lepidium meyenii, har en hög koncentration av mineralerna selen, kalcium, magnesium och järn. Den innehåller 10% protein, 60% kolhydrater, och 9% kostfiber. Den är också rik på omega 6, 9 fettsyror, linolensyra och oljesyra. Dess protein är sammansatt av 19 aminosyror. Dessa inkluderar 7 av de 8 essentiella aminosyror - det som vi behöver i vår kost men kan inte bilda själva och måste skaffas från vår mat. Den är allmänt känd som Peruansk ginseng.

Maca pulvret har vunnit Platinum Award priset för bästa ekologiska superfood 2011.

Ingredienser
Ekologiskt röd maca pulver.

Ursprungsland: Peru
 
Rekommenderad användning
Tillsätt 1 tesked av Maca pulver till mjölk, juice eller till din smoothie, eller så kan du ha det på din mat. Förvaras i ett kallt, mörkt, torrt utrymme (ca 18 °C – 20 °C).

Du får bäst effekt av Maca om du konsumerar den i cykler. Tips är att ta en daglig dos i tre veckor för att sedan göra ett uppehåll den fjärde veckan.

Näringsvärde per 100g
Energivärde 327 kcal/1380kj
Fett 0,8
   – varav mättade fettsyror 0,2g
   – enkelomättade fettsyror <0,1g
   – fleromättade fettsyror 0,4g
Kolhydrater 60,9g
   – varav socker 38,3g
Fibrer 18g
Protein 10g
Salt <0,1g

Denna produkt bör inte användas som en ersättning för en balanserad och varierad kost. Kontakta en läkare innan du använder denna produkt om du är under medicinsk behandling, gravid eller ammande. Om du upplever biverkningar ta ett uppehåll och konsultera din läkare.

Denna produkt är lämplig för vegetarianer och veganer.