Maca Röd 200g EKO

Pris:
225 kr
Inkl. 12% Moms
Typ:
Rawpowder
Antal:
Finns i lager
Röd Maca är den allra kraftfullaste sorten Maca och odlas högt i de peruanska Anderna, Maca är en växt med högt anseende av människor som lever i naturen. Känd i hela världen tack vare den enorma mängd näringsämnen den ger.

Rawpowders Macapulver är populärt bland kunder i alla åldrar, även idrottare på alla nivåer. Maca är känd för sina stärkande och energigivande egenskaper. För Inkafolket är den helig och historien berättar hur Inkafolket konsumerade Maca innan strid för att öka sin styrka och uthållighet.

Att äta Maca är ett naturligt sätt att främja och stärka det endokrina systemet i kroppen, vilket innefattar energi, tillväxt och ämnesomsättning. Maca innehåller vitamin C, kalium, kalcium, järn, zink, koppar, mangan och jod. Vitamin C ökar järnupptaget och liksom järn bidrar det till att minska trötthet och utmattning. Zink bidrar till normal syrabasbalans. 

Macapulvret har vunnit Platinum Award priset för bästa ekologiska superfood 2011. Maca ger styrka, uthållighet och bättre libido.

Maca har en unik nötig smak och passar bra med både söta och salta rätter. Allra bäst passar den med kakaoprodukter i allmänhet. Blanda Maca tillsammans med choklad och du kommer att uppleva magi! 

Maca, eller Lepidium meyenii, härstammar från en växt som finns i högt belägna områden i peruanska Anderna. För 2000 år har det varit en viktig del av den lokala kosten i Peru och Bolivia. Nästan varje del av växten utnyttjas. Rötterna till Maca kokas till en söt vätska eller gröt, de jäses till öl, och bladen äts råa.

Under den spanska koloniserings perioden var Maca så uppskattad att den användes som en form av valuta.

Rawpowders Maca har odlats organiskt i Peru på en höjd på över 4000 meter. Maca har ett högt näringsinnehåll.

Den innehåller 10% protein, 60% kolhydrater, 9% kostfiber. Det har också en hög koncentration av viktiga mineraler, bland annat selen, kalcium, magnesium och järn och ett stort antal naturligt förekommande fytokemikalier. Maca innehåller också omega-6 och omega-9-fettsyror, linolensyra och oljesyra, och dess protein är sammansatt av 19 aminosyror. Dessa inkluderar 7 av de 8 essentiella aminosyror - de som vi behöver i vår kost men kan inte bilda själva och måste skaffas från vår mat.

Ingredienser
Röd Ekologisk Macapulver härstammar från Peru.
 
Rekommenderad användning
Tillsätt 1 tesked av Maca pulver till mjölk, juice eller till din smoothie, eller så kan du ha det på din mat. Förvaras i ett kallt, mörkt, torrt utrymme (ca 18 °C – 20 °C).

Du får bäst effekt av Maca om du konsumerar den i cykler. Tips är att ta en daglig dos i tre veckor för att sedan göra ett uppehåll den fjärde veckan.

Näringsvärde per 100g
Energivärde 327 kcal/1380kj
Fett 0,8
   – varav mättade fettsyror 0,2g
   – enkelomättade fettsyror <0,1g
   – fleromättade fettsyror 0,4g
Kolhydrater 60,9g
   – varav socker 38,3g
Fibrer 18g
Protein 10g
Salt <0,1g

Denna produkt bör inte användas som en ersättning för en balanserad och varierad kost. Kontakta en läkare innan du använder denna produkt om du är under medicinsk behandling, gravid eller ammande. Om du upplever biverkningar ta ett uppehåll och konsultera din läkare.

Denna produkt är lämplig för vegetarianer och veganer.