Maquibärpulver 50g EKO (2021-03)

Ord. pris: 
99 kr
Rea:
50 kr
Inkl. 12% Moms
Du sparar: 
49 kr (49%)
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Bäst före mars 2021
 
  • Bäret med det högsta ORAC värdet
  • Smakar intensiv blåbär

Maquibären har sitt ursprung från Patagonia-regionen i Chile, frukten från Maqui plantan kallas ”Aristotelia chilensis” den växer på hårda bergsområden, där den absorberar en häpnadsväckande mängd näring från marken. Tack vare det så är denna frukt en av dem mest antioxidantrika frukterna i världen, den har ett väldigt hög ORAC-värde och en betydande koncentration av antocyaner (särskilt delfinidin) och polyfenoler, Och inte bara det, maquibär är en utmärkt källa till vitamin A, C, kalcium, järn och kalium.

Produktion
Rawpowders Maqui skördas av Mapuchefolket, som slår på de flexibla trädgrenarna för att utvinna frukten, och sedan placerar fallna löv och kvistar bredvid för att skapa gödsel. Frukten frystorkas, sedan upphettas den för att förånga det frusna vattnet, därefter mals den till pulver. En hög procent av alla näringsämnen stannar kvar i frukten.

Förvaras i ett kallt, mörkt, torrt utrymme (ca 18 °C – 20 °C). Denna produkt är lämplig för vegetarianer och veganer.

Användning/dosering
Tillägg 1-2 tsk av pulvret till mjölk, juice etc, Alternativt så kan du strö det på din måltid. Vi rekommenderar att ni börjar med halva doseringen de första 2 veckorna för att minimera ev. sidoeffekter av avgiftningen.

Ingredienser
Ekologiskt RAW maquibärpulver.

Näringsdeklaration per 100 g
Energi 1634 kJ / 389 kcal
Protein 5 g
Kolhydrater 75 g
Fett 7,6 g