Matcha te pulver, Ceremoni, Ekologiskt, 60g - Spireco

Pris:
89 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Matcha tepulver. 1000 års historia, berättar att den är "omtyckt, omtalad och hälsosam". Tebladen växer i skugga i minst tre veckor. Sedan plockas de, ångas lätt, bladstammen plockas bort innan de torkas och males till finpulver. Behandlingen bevarar näringsämnen och färg. Ordet matcha betyder “gnuggat te”, det är stark förknippat med japansk tekultur och är ett måste i japansk teceremoni.

Användning
I hett vatten som te.

Ingredienser
100% Eko Matchapulver, Camellia sinensis

Så bereder du en kopp Matcha
Allt du behöver för att brygga dig en kopp matcha är varmt vatten, matchapulver, en visp och en skål/kopp. Att brygga vanligt te är inte svårt, men att brygga sig en kopp matcha är lite annorlunda.

Temperaturen och vispningen
Brygg téet när vattnets temperatur är runt 60-70°. Mängden matcha du tillsätter i en liten kopp är ca 1 tsk till 0,5 dl vatten. Ett rent matcha te vispas ut i vatten, gärna med en bambu- eller lattevisp, tills ett lätt skum bildats på ytan. Med 0,5 dl vatten får du ett te med mycket smak.

Matcha dricks smuttandes ur en liten kopp eller skål, det är inget man dricker ur en stor mugg eller ur en "to go"-mugg. Matcha ska även drickas så snart den tillreds eller serveras, då är den som godast, eftersom pulvret sakta sjunker till botten om du väntar med att dricka den.

Tänk dock alltid på när du ska tillreda en kopp matcha te att du häller i matchapulvret innan du häller på vattnet, annars blir det bara geggigt. Om du inte vill dricka matcha som te, kan pulvret med fördel blandas i smoothies och användas i andra recept.

Näringsvärde per 100 g
Energi  1336KJ/319kcal
Kolhydrater  27,22
Sockerarter  3,22
Fiber  30,09
Protein  26,31
Fett  5
mättat fett  0,96
salt (mg)  15