Musselpulver 60g

Pris:
99 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Med musselpulver öppnar sig nya möjligheter att enkelt använda mer musslor i maten – och på helt nya sätt. Pulvret kan användas som naturlig smakförstärkare och ger fin umamismak.

Musslor är supermat från havet! Rika på protein och med mycket näring, som kalcium, selen och zink. Och bra fett, som omega-3. Men inte nog med det, det är miljösmart också. När musslorna odlas bidrar de till att minska överskottet av näring i havet (genom att äta växtplankton) och på så sätt minska övergödningen. När vi äter musslor kommer näringen tillbaka till land och vi har skapat ett cirkulärt kretslopp! 

Musselfeed har utvecklat en patenterad process som förädlar musselkött till ett näringsrikt mjöl eller pulver helt utan tillsatser. Det öppnar upp för fler - och nya - sätt att använda musslor. Bra för havet och bra för oss. Genom att använda musslor som annars skulle ha kasserats inom musselindustrin (av estetiska skäl) minskar vi också matsvinnet.

Musselpulver är en fantastisk smakförstärkare som ger mycket umami och ett enkelt sätt att få in mer musslor i kosten.
 
  • Musselpulver av högsta kvalité
  • Varsamt utvunnet
  • Används som smaksättning i matlagning
  • Ger naturlig umamismak, utan tillsatser

Ingredienser
100% blåmussla från Bohuslän, utan tillsatser.

En förpackning innehåller 60 gram musselpulver. (100 gram motsvarar cirka 100 musslor.)

Förvaras: Torrt och svalt.
Tillverkare: Musselfeed

Musslor är miljöns vän
Musslor förbättrar kustvattenkvaliteten. Musslorna betar naturligt förekommande fytoplankton som använder kväve och fosfor för sin tillväxt. En stor del av dessa näringsämnen i kustvatten har sitt ursprung i jordbruk och andra mänskliga verksamheter, vilket orsakar övergödning. När musslor skördas återvinns näringsämnen tillbaka till land. Det blir ett naturligt kretslopp.

Hur kan vi dra fördelar av musselmjölet och pulvret
Blåmusselmjöl och pulver används som ingrediens i livsmedel och foder. Pulvret vi erbjuder är proteinrikt och en fullfettprodukt med hög kvalitet. Det är en utmärkt komponent för livsmedel eller foderprodukter. Den har ett högt innehåll av essentiella aminosyror samt nyttiga fetter såsom Omega-3 och Omega-6.

Musslor som används i Musselfeeds musselmjöl är klimatsmarta och kommer från MSC-certifierade ekologiska musselfarmar.