NaturalintX Multikompress

Pris:
99 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
NaturalintX Multikompress är ett högabsorberande omslag med Tragant och mild, naturligt antiseptisk borsyra. Tragant aktiveras av fukt och drar ut smuts och skräp från såret och skapar en fuktig och ren miljö som förbättrar hudens och vävnadens naturliga läkning. Rekommenderat fästs bandaget med en elastiskt självhäftande linda.

Tävlingskarens SWE: Karensfritt   FEI: Karensfritt

NaturalintX grötomslag kan tillämpas på tre olika sätt beroende på vilken typ av sår - antingen som ett varmt, kallt eller torrt grötomslagbandage.

Varmt omslag
Klipp kompressen i lämplig storlek. Lägg det i ett grunt kärl med uppkokt vatten som har fått svalna till fingervarm temperatur.
Tag upp den genomblötta kompressen och pressa försiktigt bort överskottsvatten. Lägg kompressen mot det skadade området med plastskiktet bort från huden.
Fäst med självhäftande elastiskt bandage.

Kallt omslag
Blöt upp kompressen i kokt vatten, låt det sedan svalna ordentligt innan det läggs på det skadade området.
Kompressen kan även läggas i sin ytterpåse i kylskåp för snabbare avkylning.

Torrt omslag
Applicera den torra kompressen direkt mot det skadade området och fäst det med självhäftande elastiskt bandage. Se till att plastskiktet är vänt bort från huden.

Viktigt
Rengör det skadade området noggrannt innan NaturalintX Multikompress används.
Tvätta händerna noggrant både före och efter hanteringen.
Sätt inte på självhäftande elastiskt bandage eller annat bandage för hårt, då det kan strypa blodcirkulationen.
NAF NaturalintX Multikompress skall bytas minst var tolfte timme och skall inte användas tillsammans med några medicinska preparat - såvida detta inte har föreskrivits av en veterinär. Se till att känna efter om temperaturen är lagom mot din egen hud innan kompressen används på hästen. Både för varmt eller för kallt omslag kan skada din häst.

Aktiv ingrediens
Varje kompress innehåller: Tragacanth 6 g, Borsyra 2 g.