Nutrolin® KITTEN & ADULT

Pris:
189 kr
Inkl. 25% Moms
Typ:
150 ml
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager

VARFÖR SKA JAG GE AV DEN?
Förbättrar pälskvaliteten och stödjer kattungens utveckling. 

 

  • Den dagliga dosen (2,5 ml) innehåller lika mycket arakidonsyra och DHA-fettsyror som 100-125 g färsk, fet fisk och färskt kött.
  • Säkerställer utvecklingen av kattungens hjärna och ögon.
  • Ger pälsen glans.
  • Ett viktigt, naturligt E-vitamintillskott.
  • Utvecklad för katter i åldern 0-7 år.

Förpackningsstorlek 150 ml.

Mild och ren smak. En öppnad flaska förvaras i kylskåp och förbrukas inom tre månader.

INGREDIENSER
  • Fiskoljeblandning
  • Solrosolja
  • ARA*-olja
  • Naturlig E-vitamin
  • Naturlig antioxidantblandning
DHA > 100 mg/ml
ARA > 20 mg/ml
E-vitamin > 2 mg/ml
*ARA=arakidonsyra

DOSERING efter kattens vikt
2,5 kg  1,5 ml
5,0 kg  2,5 ml
7,0 kg  3,5 ml
Daglig dosering tillsammans med kattens foder eller separat.


MER INFO
Nutrolin® KITTEN & ADULT tar hand om kattungens och den vuxna kattens behov av essentiella fettsyror.

Den dagliga dosen (2,5 ml) innehåller lika mycket arakidonsyra och DHA-fettsyror som 100-125 g färsk, fet fisk och färskt kött.

KITTEN & ADULT-näringsoljan har en ren och mild smak. Arakidonsyra (ARA) och dokosahexaensyra (DHA) är de viktigaste fettsyrorna för kattungen och den vuxna katten. Nutrolin® CAT-näringsoljan innehåller dessa två centrala fettsyror. Näringsoljan innehåller förutom en fiskoljeblandning av läkemedelskvalitet även naturlig E-vitamin. Produkten är stabiliserad med en liten mängd vegetabilisk olja och en naturlig antioxidantblandning.

Med Nutrolin® KITTEN & ADULT kompletterar du en kost som innehåller endast mindre mängder färsk fisk och färskt kött. Näringsoljan lämpar sig speciellt bra till katter som äter färdigmat.

Fettsyror har en viktig roll i kattens kropp. En del av fettsyrorna är essentiella med tanke på kattens hälsa och andra är icke-essentiella. Till skillnad från människan och hunden måste katten få arakidonsyra (ARA) och omega-3 dokosahexaensyra (DHA) ur kosten. Dessa fettsyror är essentiella för kattens hälsa och katten måste få dessa ur produkter från djurriket. Katten kan alltså inte producera ARA och DHA i sin kropp så som exempelvis hunden kan i mindre mängder ur linolsyra (omega-6 LA) och ur alfa-linolensyra (omega-3 ALA). Då katten blir äldre förändras arakidonsyrans roll i kattens kropp och därför ingår det en egen skräddarsydd näringsolja till över 7 år gamla katter i Nutrolin®-serien: Nutrolin® CAT SENIOR.