Pepparmynta 10 ml

Pris:
99 kr
Inkl. 25% Moms
Typ:
Eterisk olja
Antal:
Finns i lager
Pepparmyntsolja håller dig kristallklar vaken och har många användningsområden. Ha alltid en flaska i handväskan ifall du drabbas av illamående i bilen eller på tåget.

Pepparmyntsolja är stimulerande och stärker minnet. Den hjälper att tänka klart och är bra vid mental trötthet. Är uppiggande och höjer koncentrationen. Pepparmynta används bl.a inom aromaterapin vid huvudvärk och illamående och även vid matsmältningsbesvär. 

(Sommar)tips: tag ett fotbad med pepparmynta vid varma och svullna fötter. Blanda några droppar pepparmynta i en matsked vegetabilisk olja och häll i en balja med varmt vatten.

När du känner dig trött på resan, ta ett par droppar pepparmynta på en aromasten, näsduk eller andas in direkt ur pepparmyntsflaskan.

Säkerhetsinfo
Används inte till barn under 3 år. Oljan kan vara hudirriterande. Pepparmynta bör inte användas tillsammans med homeopatisk medicinering. Användning av pepparmyntsoljan på kvällen kan ge sömnsvårigheter. 

Blandar bra med: citron, enbär, eukayptus, lavendel, mejram, rosmarin, tea-tree.

Latinskt namn: Mentha arvensis
Etikettfärg: Gul
Kvalitet: Konventionellt odlad
Utvinningsmetod: Ångdestillering
Ursprungsland: Kina
Växtdel namn: Blad

Pepparmynta ingår i receptet för Sommarolja för hästar, som håller mygg och insekter borta:
Blanda på 1 liter vegetabilisk olja (som t ex mandelolja):
80 dr Citronella
40 dr Kryddnejlika
40 dr Tea Tree
40 dr Kamfer
40 dr Pepparmynta
50 dr Lavendel
Användning: Smörj in vid örön, under pannluggen, vid ljumskarna, insidan av låren, bringan, frambenen och hovarna.

OBS! Äkta eteriska oljor är högkoncentrerade essenser som man inte får använda direkt på huden (undantag Lavendel). Eteriska oljor måste blandas ut med vegetabilisk olja som mandel, jojobaolja innan de appliceras på huden. Eteriska oljor får inte komma i kontakt med slemhinnor och skall förvaras utom räckhåll för barn.

Förvara eteriska oljor mörkt och svalt så bevaras deras doft och kraft bättre.