PROB Frog Sticks (Surstråle) Nu med propolis och kåda

Pris:
199 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Prob surstråle har fått nytt namn till Prob Frog Sticks. Det finns nu även propolis och kåda med i innehållet.

PROB Surstråle innehåller färdiga sticks som används som utfyllnad i djupa strålfåror och hålväggar för att förhindra lera m.m. att tränga in längst in i hålrummen.

Var uppmärksam på hovarna både när hästen är  uppstallad  eller går på lösdrift då hovarna är mycket utsatta av urin, avföring m.m., eller vid blött och lerigt underlag.
Se alltid till att kratsa hovarna varje dag.

En snabb förebyggande åtgärd; kratsa hovarna varje dag, se till att strålen mår bra.

Var uppmärksam vid minsta förändring i strålen.
Om hästen har mycket djupa strålfåror eller om du ser förändringar i strålen, pressas ett PROB Salva stick in i strålen.  Strålen återfår snabbt sin rätta fuktbalans. Byt ut stickset efter 2-4 dagar eller efter det intervall som passar din häst. Förhindrar lera mm att tränga in. Ett mycket bra alternativ om din häst har djupa strålfåror. Finns extra Tjärdrev med i Surstrålehinken och det finns ca 30-40 sticks med i separat förpackning. Används så länge behovet finns.

Använd gärna PROB HOVBALSAM regelbundet på hela hoven. 

TIPS:
Om det finns hålväggar eller begynnande sådana så anpassas sticksen efter den storleken och man gör likadant som i strålfårorna. Förhindrar lera mm att göra dem djupare.  Använd vår PROB OLJA som droppas in innan du lägger i anpassat sticks. Upprepa denna procedur med oljan varje gång du byter sticks just vid bärranden. 
Är strålfårorna eller hålrummen mycket djupa och man behöver mer än ett sticks så tar man istället av det extra tjärdrevet som finns med i förpackningen och fyller ut extra med det över det ilagda stickset i kombination med att man penslar med Hovbalsamet i området och på det nya stickset.
Kan med fördel användas även till föl och dräktiga djur.

Underhåll hovarna så du slipper onödiga problem.

PROB Surstråle innehåller inga uttorkande lösningsmedel.
Innehåller nu extra tjärdrev.

Innehåll
Tjära, Bivax, olika oljor

Ingen karens