Ländtäcke Back On Track

Ord. pris: 
929 kr
Pris:
899 kr
Inkl. 25% Moms
Du sparar: 
30 kr (3%)
Antal:
Genom att använda Back on Track Ländtäcke när hästen arbetar optimeras effekten, detta på grund av att hästen producerar mer värme som reflekteras när den rör sig än när den står stilla i boxen. Ländtäcket är en produkt som går att använda just i rörelse varför den är bra att ta till när det inte räcker med ett vanligt stalltäcke över natten.

Ländtäcket är utmärkt för hästar som lätt får spänningar i gluteusmuskulaturen (musklerna vid korset och ner över skinkorna). Ländtäcket används på många hästar som har lätt för att drabbas av korsförlamningar.

Ländtäcket har ett innertyg av polypropylen med insmälta keramer och ett yttertyg av polyester. Täcket tål viss väta och andas. Ländtäcket är försett med svansrem och ryggband. Täcket fästs i sadeln med ett enkelt spänne.

Genom att låta hästen slippa anstränga kalla muskler förebygger man mycket obehag för hästen och minskar skaderisken. Något särskilt distansryttare har uppskattat.

Många tidigare heta hästar lugnar ned sig när de slipper känna obehaget av ömmande muskler i korset. Hästen blir därmed mjukare och mer avslappnad.