Nutribiome 2 L - Flytande fodertillskott med EM® effektiva mikroorganismer

Pris:
230 kr
Inkl. 25% Moms
Typ:
2 liter
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Ett flytande pre- och probiotiskt fodertillskott med EM®. Nutribiome utökar artvariationen i tarmfloran vilket förbättrar foderomvandlingen, näringsupptagningsförmågan och möjliggör ett stärkt allmäntillståndet hos alla slags djur. 
Utan en god och varierad bakteriekultur i tarmfloran påverkas immunförsvaret negativt vilket har en direkt effekt på djurets välbefinnande, något som bl.a kan visa sig genom diarré, klåda, eksem, hovproblem etc. Via Nutribiome tillförs hälsosamma bakterier som främjar en god och effektiv tarmkultur och ökar möjligheterna för friskare djur.

Nutribiome är ett flytande fodertillskott med EM®. Tillskottet har utvecklats direkt för djur och innehåller levande mikroorganismer, antioxidanter och bioaktiva substanser som alla bidrar till förbättrad foderomvandling och näringsupptag.

Ett bra foder är grunden för hälsa och djurhållning. Utan en god och varierad bakteriekultur i tarmfloran påverkas immunförsvaret negativt vilket har en direkt effekt på djurets välbefinnande och bl.a kan visa sig genom diarré, klåda, eksem, hovproblem etc. Via Nutribiome tillförs hälsosamma bakterier som främjar en god och effektiv tarmkultur, ett bättre näringsupptag och en stabiliserad ämnesomsättning som i sin tur ökar möjligheterna för friskare djur med ett bättre allmäntillstånd.

Användning
Blanda i vattnet, fodret eller spraya över hö/halm. Kan blandas med andra foder- och mineraltillskott. Verkar förebyggande inför ex. foderbyte, antibiotikabehandling och avmaskning.
 
  • Förbättrar foderomvandlingen och näringsupptaget
  • Stärker allmäntillståndet och ökar djurets prestanda
  • Enkel applicering och förhöjd smak på fodret
  • 100% naturligt

Innehåll
Nutribiome är ett flytande fodertillskott med EM® gjort på rörsockermelass som reduceras under fermenteringen, vatten och mikroorganismer. Innehåller bland annat mjölksyrebakterierna: Lactobacilus plantarum och Lactobacilus casei samt jästsvampen: Saccharomyces cerevisiae.
Helt utan tillsatser, mjölkfri, vegansk och mycket lågt innehåll av sockerarter.

pH-värde: 3,2 – 3,5.

Sammansättning: 2,07% torrsubstans, 0,13% sockerarter (sackaros), 97% fukt.
NVWA registreringsnummer: PDV113436

Notera att det inte är någon karenstid inför tävling.

Dosering per djur och dag
Häst: 10-15ml per 100kg djurvikt
Husdjur: 1 tesked (5ml) per dag oavsett vikt
Gårdsdjur: 1-5 liter per ton torrfoder
För fräschare vatten samt minskad algtillväxt kan du blanda 1% i vatten.
  • Börja alltid med mindre dos och trappa långsamt upp under ca 14 dagar.
  • Vid medicinering eller sjukdomstillstånd, rådgör alltid med veterinär.

Förvaring
Förvara i rumstemperatur och i originalförpackning. Går att förvara ned till 0°C men ej i sol eller över 45°C.
Håller minst 1 år från produktionsdatum.

I vår djurserie med EM produkter finns även två fasta fodertillskott med EM®: Proferm baserat på fermenterat dinkel och Synvital baserat på fermenterat vetekli. Produkterna går att kombinera med Nutribiome.