Proferm Pets – Pre- och probiotiskt tillskott till hund, katt, smådjur

Pris:
99 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Proferm Pets är ett pre- och probiotiskt fodertillskott baserat på dinkel som fermenterats med EM®. På samma sätt som för oss människor, har många djur idag problem med obalans i tarmfloran och behöver därför tillskott av goda bakterier för att må bra.

Till skillnad från torkad probiotika innehåller Proferm Pets levande mikroorganismer och deras metaboliska produkter, antioxidanter och bioaktiva ämnen. Dessa produkter hjälper till att förbättra upptagningen av näringsämnen och matsmältningsprocessen hos djur. Genom att tillföra goda mikroorganismer via Proferm Pets utökas artvariationen i tarmfloran vilket stödjer och förbättrar djurets näringsupptagningsförmåga, immunförsvar och allmäntillstånd.

Användning
Proferm Pets är lämpligt som fodertillskott för alla husdjur och kan på ett säkert sätt blandas med andra foder och mineraltillskott. Proferm Pets kan användas i förebyggande syfte inför stressiga situationer, vid foderbyten samt under antibiotikabehandling för att förhindra att hunden blir lös i magen. Vid sjukdom rådgör med din veterinär. Mängder av studier har bevisat de probiotiska bakteriernas förmåga att kolonisera mag- och tarmkanalen, vilket leder till minskad risk för infektioner och allergier. Bland annat förstärker de djurens immunförsvar.

Dosering
Katt och hund: 5-10gr per dag beroende på storlek på djuret
Smådjur: 2-3% av dagligt foderintag
Börja alltid med mindre dos och trappa upp över 1-2 veckor. Vid sjukdom eller allvarliga besvär konsultera alltid veterinär.

Innehåll
Dinkelströ fermenterat med EM® (Effektiva mikroorganismer). Mjölksyrebakterierna: Lactobacillus plantarum och Lactobacillus casei. Jästvampen: Saccharomyses cerevisiae.
Mjölkfri och mycket lågt innehåll av gluten och sockerarter.

Förvaring
Proferm Pets förvaras bäst i rumstemperatur men går att förvara ned till 0 grader. Förvaras torrt och ej i sol eller över 38°C.