Standardt – Omega 3 Fiskolja

Pris:
149 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Standardt OMEGA 3 FISKOLJA kosttillskott med 39% Omega 3 i flaska.
 
 • Standardt OMEGA 3 Fiskolja är enbart från viltfångad fisk som har fått äta plankton och småfisk under helt naturliga förhållanden. I dessa havets organismer finns de högsta värden av EPA/DHA.
 • Standardt OMEGA 3 Fiskolja är av 100% livsmedelskvalitet.
 • Standardt OMEGA 3 Fiskolja har en av marknadens högsta halter av EPA och DHA.

Omega3 är viktigt för celler, hud, päls, leder, hjärta och tassar. De hjälper näringsupptaget och producerar ämnen tillsammans med vitaminer och mineraler till det immunologiska systemet samtidigt som fettsyrorna ger rätt energi. De flesta hundar & katter kan få en bättre allmänkondition vid extra intag av animaliskt fett med en hög kvalitet = höga EPA & DHA värden.   Idag vet vi att vissa näringsämnen är essentiella, dvs de måste tillföras i kosten eftersom hunden eller katten inte kan producera dessa ämnen själva. Till en hund eller katt ska energin komma från animaliskt fett för bästa fysiska förutsättningar och ett komplett näringsupptag.

Energi från animaliskt fett är en av de viktigaste resurserna för att sätta igång ett nedsatt immmunförsvar tillsammans med proteiner, vitaminer och mineraler. De olika fettsyrorna hjälper näringsupptaget och producerar ämnen tillsammans med de ovanstående näringsämnena till det immunologiska systemet. Fettsyran EPA (Eicosapentaensyra) finns naturligt i alla animaliska fetter och bland de högsta EPA-halterna påvisas i kallpressad fiskolja från fet, viltfångad fisk.

Omega 3 fettsyrorna EPA/DHA är viktigt för kroppens celler, bidrar till broskets uppbyggnad, nervsystemet, blodet, hud-/pälsbildning samt till muskelrörlighet. De hjälper näringsupptaget och producerar ämnen tillsammans med vitaminer och mineraler till det immunlologiska systemet samtidigt som fettsyrorna ger rätt energi.

EPA kan stoppa inflammationer och man har även funnit att EPA från fiskolja blockerar det enzym som ligger bakom nedbrytningen av brosket i lederna.

Omega 3 fettsyran EPA är den enda av fettsyrorna som tas upp av hundens broskceller (kondrocyter) och medverkar till att kontrollera inflammation djupt inne i leden. Blank päls, bra hud och mjuka tassar är alla bra tecken på att din hund får tillräckligt med energi till hela sitt näringssystem.

Omega 3 vs Omega 6
Man vet idag att Omega 3 främjar tillverkningen av det enzym som hjälper till att förhindra nedbrytningen av brosket av lederna. Omega 6 däremot har en helt motsatt effekt och skyndar på nedbrytningen av brosket.

Därför är det väldigt viktigt att förhållandet av dessa två alltid är Omega 3 > Omega 6. Så om man nu av någon anledning vill ge extra fett så bör man undvika vegetabiliska oljor då deras Omega 6 nivåer brukar vara väldigt höga. En animalisk olja innehåller de båda och är att föredra.

Näringsinnehållet kan bidra till
 • Led & broskbildningen.
 • Skelett- & broskuppbyggnaden.

Näringsbrister kan bidra till
 • Klåda & Mjäll
 • Hud & pälsproblem
 • Ledproblem
 • Hjärtproblem.
 • Inflammationer
 • Tillväxtsttörningar
 • Kraftlöshet.

Näringsinnehåll
EPA 20 %, DHA 16 %, DPA 3 %

Råvaruinnehåll
Olja från enbart viltfångad fisk (sill, ansjovis, makrill, sej och lax) från Atlanten.
 
Vikt  (kg)Dosering 
0-50,5 tsk
5-101 tsk
10-202 tsk
20-401 msk
40-505 tsk
50+5+ tsk
 
* Fördelas över samtliga mål.
* Om näringsbrister uppstår har kroppen ett större behov av de essentiella fettsyrorna och vi rekommenderar att följa doseringstabellen för bästa terapeutiska effekt.
* En halverad dosering rekommenderas som underhållsdos för att kvarhålla bästa kondition.

Fiskolja bör fasas in vid början av användningen. Börja med 1/4 dos första veckan och öka sedan med 1/4 dos varje vecka tills full dos erhålles.

Förvaras mörkt och svalt.
Hållbarhet 1 år under rätt förhållanden.