Stübben 2251 Easy Control D-ring

Pris:
849 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Bett EZ Control D-ringar med droppe Stubben 2251

Storlekar i cm: 11,5 / 12 / 12,5 / 13,5 cm. Ring - Ø: 85 x 60 mm - 3 3/8 " x 2 3/8 " Tjocklek: 14 mm

Fördelar med en EZ kontroll D -ring Bit: Optimal anpassning genom den unika bett-designen - flexibilitet på sidorna. Förbättrad effekt med minimalt tryck i tyglarna. Är ett tillåtande, mjukt och känsligt hjälpmedel.

Möjliggör enklare kommunikation mellan häst och ryttare. Top - klass och professionell tävlingsryttare/hoppning har inspirerat Stubben i utvecklingen av EZ - CONTROL - BIT. Många hopphästar har ofta en mycket stark impuls, vilket ibland gör det svårt för ryttaren att få hästen tillbaka innan varje hinder. Med EZ - CONTROL - BIT har Stubben utvecklat en bett som är mycket effektiv och har en bra inverkan när så behövs, för övrigt placerat mjukt och bekvämt i hästens mun. Effekten av bettet träder mjukt i funktion. När hästen accepterar bettet, ligger det mjukt och smidigt mellan tungan och underkäken. Endast i stunder av olydnad, när hästen står emot ryttarens hand, initieras hävstångsverkan. Så fort hästen backar ner och tar emot ryttarens hjälp agerar bettet flexibel och mjuk i hästens mun och laner. Denna speciella effekt av EZ - CONTROL - BIT har visat sig fungera bra även i utbildning av unga hästar. Häst utbildare talar om en självlärande aspekt, eftersom många hästar börjar rätta till sig själva så snart åtgärder initieras.

Problemet med hästar som blir för starka i handen och flyr från ryttarens stöd sker ganska ofta, inte bara i hoppning. Stubben har också haft mycket goda resultat i tester med barn, som ibland inte har tillräckligt med styrka för att kontrollera sina hästar när dom varit för starka.

Med EZ - CONTROL - BIT ryttare har en mer effektiv inverkan på hästen, som kräver mindre tryck på tyglarna.

Stubben Steeltec kvalitet: Inga skarpa kanter som kan skada hästens mun. Lång livslängd på grund av utvalda material. En speciell process teknik ser till att betthål och länkbitar förblir intakta under en längre tid.