Psyllium, Eko 200g - Lindroos

Pris:
79 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
  • Ersätter gluten vid bakning
  • 100% ekologiskt psyllium

Psyllium är den viktigaste ingrediensen när du bakar glutenfritt. Det ersätter nämligen gluten i det glutenfria mjölet. Gluten gör så att brödet blir luftigt, spänstigt och ger brödet volym. När man bakar med ett glutenfritt mjöl måste därför addera något som har samma egenskaper men som är glutenfritt. Psyllium bidrar med samma egenskaper till ett glutenfritt bröd eller annat bakverk som gluten gör till ett vanligt bröd.

Ekologiskt pulveriserat psylliumfröskal* (psyllium husk)
*från kontrollerade ekologiska odlingar

Ursprungsland: Indien

Näringsdeklaration  per 100g
Energi  789 kJ / 189 kcal
Fett 0,55 g
- varav mättat fett 0,07 g
Kolhydrater  1,73 g
- varav sockerarter  0,2 g
Fiber  85,2 g
Protein  2,38 g
Salt  0,01 g

Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur.