Kokospalmsocker 250g EKO

Ord. pris: 
49 kr
Rea:
42 kr
Inkl. 12% Moms
Du sparar: 
7 kr (14%)
Typ:
Rawpowder
Antal:
Finns i lager
Ekologiskt 100% oraffinerat kokossocker med högt innehåll av antioxidanter – har en mild smak av kola och ett nyttigt alternativ till vanligt socker. Desstuom lågt GI.

Kokospalmsocker tar världen med storm och det är lätt att förstå att det snabbt har blivit en favorit hos många. Smaken är lite fruktig och sötman är riklig och rund i sin karaktär.

En annan fördel är att kokospalmsockret har ett väldigt lågt Glykemist Index (GI). Det innebär att det tar längre tid för kroppen att bryta ned det än till exempel vanligt strösocker och ger därför en jämnare blodsockernivå.

Kokospalmsocker är ett ljusbrunt socker med närmast gudomlig smak. I de flesta fall kan du byta ut ditt socker mot kokospalmsocker i ration 1:1.

Tack vare sin låga smältpunkt och höga bränngrad upptäcker allt fler konditorer fördelarna med att använda kokospalmsocker.

Genom en varsam manuell process framställs ett näringsrikt socker som är oraffinerat och utan tillsatser. Kokossocker framställs genom att man först tappar blommorna på sav innan de utvecklas till kokosnötter. Saven får puttra på låg värme några timmar tills den bildar (socker)kristaller.

Kokospalmsocker har ett GI på runt 35, vilket är att jämföra med till exempel rörsocker vars GI ligger runt 68. 

Ingredienser: Ekologiskt Kokospalmsocker 
Ursprungsland:  Indonesien

Rekommenderad användning
Ersätter vanligt socker men med betydligt bättre egenskaper
Det är fritt från både gluten och laktos.
 
Förvaras i ett kallt, mörkt, torrt utrymme. Denna produkt bör inte användas som en ersättning för en balanserad och varierad kost.
 
Denna produkt är lämplig för vegetarianer och veganer.

Kan innehålla spår av andra nötter, frön, jordnötter, soja och säd. 
Förvaras utom räckhåll för barn. 

Näringsvärde per 100 gram
Energi:  375 kcal / 1568kJ
Kolhydrater: 100g
Protein: 0 g
Fett: 0 g