Nakenhavre 1 kg. KRAV-godkänd produkt SE-EKO-07

Pris:
72 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
PH009
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
pH-balans Nakenhavre (Avena Sativa) blir naturligt en god vän till din kropp.

Ekologiskt odlad, och inklusive kli och kärna, men utan ytterskal. pH-balans Nakenhavre (Avena Sativa) blir naturligt en god vän till din kropp.

Produktegenskaper
Havre är ett utmärkt kraftfoder som i alla tider har använts ofördärvat till bland annat hästar. När det kommer till våra egna kök är den dock, tyvärr, vanligast i form av
ångpreparerade och kemikaliesaltade “gryn” som enligt tradition skall uppvärmas
till gröt med ytterligare koksalt i klorerat kranvatten, för att sedan ätas. Vi föreslår
att du hellre sväljer havrekornen hela, eftersom de först då kan ge din tunntarm en
välbehövlig “peeling” och sedan nära dina immunförsvarshöjande tarmbakterier.

Användning
Helhavreterapi: (Främst för de personer som lider av problem med tjocktarmen)
Tag en struken matsked helhavre 2-3 gånger per dag. När havrekornen har legat i
tunntarmen knappt ett dygn kommer de in i tjocktarmen, där de öppnas och förser
bakterier som bland annat Bifolus med mat, så kallad prebiotika. En annan metod
är att ta en fyradagars helhavrefasta genom att äta 1,4 hekto havre per dag utspritt
över hela dagen. Tugga då varje korn väl och drick mycket basiskt vatten till så att
enzymet “fytas” kan släcka fytinsyrorna i havret. Tag gärna en rågad tesked pH-kalk
på morgonen och kvällen för att garantera pH-värdet under fastan.

Innehåll
Förutom att göda dina tjocktarmsbakterier innehåller helhavren också egna goda
bakterier samt kli, fibrer, niacin, tiamin, enzymer, järn, zink, magnesium, fosfor,
aminosyror (14%), avenin, Omega 3 (43%), 6 (39%) och 9 (19%) - fettsyror (ca 8%)
saponiner, kalcium, stärkelse (55%), m.m.

Näringsvärde per 100g
Energi 1560 KJ/372 kcal
Fett 2g
- varav mättat fett 0,3g
Kolhydrater 68,9g
- varav sockerarter 1,5g
Protein 17,2g
Salt 0,1g

Ursprung: Sverige
Producent: Wästgötarna

Kuriosa
Tips: Mal havren själv i en kaffekvarn eller kryddkvarn. Det ger dig ett utmärkt
glutenfritt mjöl som tillsammans med lite ljummet vatten kan blandas till en välling.
Tillsätt gärna lite hemmagjord musli på helnyponmjöl, nässla, nykrossade linfrön
och eventuellt lite pH-natursalt.