Köpvillkor

Pris på varorna anges i svenska kronor. Som standard visas priserna inklusive moms.  När du lägger något i varukorgen kan du se det totala priset inkl. ev. frakt.

Vi använder Klarna Checkout som betallösning. Genom att trycka på ”Slutför köp” i kassan godkänner du förutom dessa köpvillkor även Klarnas Användarvillkor samt att Naturliga Norrland överlåter sin kundfordran till Klarna Bank AB.

I kassan visas de betalsätt som är tillgängliga för dig vid köptillfället. För att Klarna ska kunna identifiera dig fyller du i t.ex. e-postadress, postnummer och ibland även personnummer och mobilnummer. Kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Checkout utan enbart vid behov beroende på valt betalningsalternativ. Eventuell kreditupplysning som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig.

Faktura:

• Kontrollera dina varor först, betala fakturan inom 30 dagar
• Ingen fakturaavgift
• Fakturan skickas via e-post när vi har skickat varorna
• Klarnas köparskydd ingår

Betala direkt:

• Godkänn med Mobilt BankID
• Pengarna dras efter att vi har skickat varorna
• Klarnas köparskydd ingår

Swish:

• Nu kan du även betala direkt med Swish!
• Pengarna dras efter att vi har skickat varorna
• Klarnas köparskydd ingår

Delbetalning:

• Samla dina köp på en kontofaktura
• Delbetala eller betala hela beloppet i slutet av nästa månad
• Klarnas köparskydd ingår
• Avsluta delbetalningen när du vill genom att betala in återstående belopp

Kortbetalning:

• Säker kortbetalning med kredit- eller debitkort
• Inga kortavgifter tillkommer och inga kortuppgifter sparas hos oss
• Klarna använder 3D Secure och kortbetalningarna är PCI-DSS-certifierade. Kommunikationen mellan oss och Klarna är SSL-krypterad.

Se fullständiga villkor för de olika betalsätten hos Klarna. För frågor om din betalning, kontakta Klarnas kundservice. Genom att logga in på Klarnas hemsida kan du se alla dina fakturor.


Leverans och frakt
Vi skickar normalt iväg din order inom 1-2 arbetsdagar, oftast skickas det samma (var)dag.

Fraktkostnad
Inom Sverige: Fraktfritt vid beställning över 700 kr. På order under 700 kr debiteras fraktkostnaderna med 89 kr. Finland och Danmark, frakt enligt Postnords taxa, baserad på vikt (fraktkostnad kommer automatiskt upp i kassan).

Var noga med adressen och kolla särskilt att du skriver rätt postnummer, då det avgör till vilket ombud ditt paket kommer. Vi svarar inte för kostnader som tillkommer om det behöver skickas om till ny adress, utan kunden betalar dessa (pack + returfrakt + ny frakt). 

Ej uthämtat paket
Paketet skickas till ditt lokala ombud för upphämtning och aviseras via sms eller brev-avi. Du måste senast inom 14 dagar efter avisering hämta ut paketet. 
    Har paketet inte hämtats ut returneras det automatiskt till oss och en avgift om 250 kr plus frakter tas ut för det extra arbete och administration det medför oss. Köparen står för den nya frakten till sig själv vid ett eventuellt återköp av varor.
    För produkter som inte omfattas av ångerrätten, återbetalas inte beloppet i det fall köparen inte önskar paketet utskickat på nytt.

Ångerrätt
Ångerrätt gäller under 14 dagar från och med att du har mottagit varan. Enligt Distans- och hemförsäljningslag (2005:59) har du rätt att ångra köpet. Observera att ångerrätten ej gäller för vissa livsmedel/foder och hygienartiklar. Detta för allas säkerhet. 
     Ångerrätten gäller oanvänd  produkt och obruten förpackning. När du utnyttjar din ångerrätt är du skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av vårdslöshet gäller inte ångerrätten. 
     När du utnyttjar din ångerrätt ska du sända eller lämna tillbaka varan till oss, se till att packa den väl. Du får själv bekosta frakterna.

Returer
Kontakta oss innan du returnerar en vara, Naturliga Norrland AB skall bekräfta att returen är tillåten och att ångerfristen inte har passerats innan varorna skickas tillbaka.  
    För godkänd retur ska produkten vara i ursprungligt skick med originalförpackningen och alla eventuella lappar och manualer skall medfölja.
    Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller vi har packat fel. Returer ska skickas till oss som brev eller paket, inte mot postförskott och inte till ombud (vi kan inte hämta ut hos ombud). Kunden ansvarar för varan till dess den har kommit oss tillhanda. 
    Returfraktsedeln får INTE tejpas/klistras på originalförpackning (t.ex direkt på en hjälm/sko/stövelkartong eller liknande). Förstörstörd originalförpackning debiteras med 150 kr.

Återbetalningsskyldighet
Om du utnyttjar din ångerrätt, betalar  vi tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Vår fraktkostnad betalas ej tillbaka. Detta gäller om varan är i samma skick som när du fick den. Alla frakter betalas av kunden.

Reklamation
Om något är felaktigt med din produkt ber vi dig reklamera varan till oss så snart som möjligt samt skicka tillbaka varan. Retursedel får du från oss. Vi förbehåller oss rätten att debitera för varor som ej returneras i de fall vi ersatt dig med en ny produkt.

Personuppgifter

Hos oss på Naturliga Norrland AB hanteras dina personuppgifter med största sekretess enligt dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation, 2016/679/EU) och säljs inte vidare till tredje part. Vi vill att du ska känna dig trygg när du handlar hos oss.

En personuppgift är all information som kan användas för att identifiera en enskild person.  I samband med att du genomför din beställning hos oss godkänner du att vi använder och lagrar dina personuppgifter i vår databas för att kunna fullfölja ditt köp och förse dig med din leverans enligt den service du kan förvänta dig.

Exempel på personuppgifter som vi samlar in är: Fullständigt namn, personnummer, telefonnummer, e-postadress, postadress, och IP-nummer.

Din e-postadress används också för utskick av information och erbjudanden från oss, vårt nyhetsbrev. Det kan du enkelt avsluta prenumerationen av det genom att klicka på Avsluta längst ner till höger i nyhetsbrevet.

Önskar du mer information är du alltid välkommen att kontakta oss på info@naturliganorrland.se